29 / 03 / 2024

Samsun Belediyesi vakıf

Samsun Belediyesi vakıf

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci yurdu olarak kiralanan 2 binanın daha sonra bir vakfa devredildiği ve kira bedellerinin de belediye tarafından ödendiği belirlendi. Sayıştay belediyenin 2 bina için 2019'da 903 bin 310 TL (KDV hariç) bedel ödediğini belirledi.

Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu mu yapılacak?

Gezi Parkı'nı 100 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü dikkat çeken bir ihaleye çıkıyor. İhale kapsamında Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu yapılacak...

Vakıf Katılım 84'üncü şubesini Samsun'da açtı!

Vakıf Katılım'ın 84'üncü şubesi Samsun'da açıldı. Açılışta konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, 18,6 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştıklarını söyledi.

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi davası ne durumda?

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Ataşehir Belediyesi'ne karşı açılan davalarlardaki son durum hakkında açıklama yaptı.

Vakıf GYO Ataşehir Belediyesi davasında ne durumda?

Ataşehir Belediyesi tarafından Vakıf GYO'dan talep edilen emlak vergisinin iptali için açılan davaya ilişkin, bozma kararı doğrultusunda yeni bir karar oluşturularak tebliğ edildi ancak temyiz yoluna gidilmedi.

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum bildirisini yayınladı. 

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi davasında son durum!

Vakıf GYO'nun İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde maliki olduğu arsaların, 2012 yılı emlak vergisine ilişkin vergi ziyaı cezasının iptali için açılan dava sonuçlandı.

Bursa Vakıf Kültürü Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan 16. müze olan ‘Vakıf Kültürü Müzesi hizmete açıldı

Vakıf GYO Ataşehir Belediyesi davası sürüyor!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ataşehir Belediyesi'ne karşı açılan davalardan biri ile ilgili gelişmeyi Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte konuya ilişkin yapılan açıklama..

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davayı kazandı!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davaya ilişkin İstanbul 9. Vergi Mahkemesi tarafından verilen ve Vakıf GYO lehine sonuçlanan mahkeme kararı için, düzeltme talebi Danıştay 9. Dairesi'nin 2016/311 E. 2016/5497 K.s. kararı ile reddedildi.

Bursa Vakıf Kültürü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Tarih başkenti Bursa’yı, müzecilik anlamında da öncü bir kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze vakıflar ve vakıf eserlerini anlatan Vakıf Kültürü Müzesi’nin açılışı için gün sayıyor.

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davada son durum!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne karşı açtığı davalardan 2015/812 E.S.ve 2015/813 E.S. nolu dosyalar için İstanbul 8. Vergi Mahkemesi, Danıştay nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere, dava konusu ödeme emrinin iptaline karar verdi.

Vakıf GYO - Ataşehir Belediyesi davasında son durum!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ataşehir Belediyesi'ne karşı açılan davalardan biri ile ilgili gelişmeyi Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte konuya ilişkin yapılan açıklama..

Vakıf GYO ile Ataşehir Belediyesi davasında gelişme yok!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın taraf olduğu 2014/677 esas dosya nolu dava ile Ataşehir Belediyesi aleyhine açmış olduğu dava ile ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Samsun Belediyesi vakıf Haberi

Samsun Belediyesi vakıf

Sayıştay, Samsun Büyükşehir Belediyesinin 2019 yılı mali tablolar ve eki belgelerin incelenmesinde, idarenin kiracı olduğu 2 taşınmazı çeşitli vakıflar ile protokol imzalayarak, öğrenci yurdu şeklinde kullanılmak üzere ilgili vakıflara devrettiği ve kira giderlerinin Belediye tarafından ödendiğini belirtti. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; belediyelerin, asli görevlerinin yanında, okul öncesi eğitim kurumları açabileceğini, devlete ait okul binaları ve yükseköğrenim öğrenci yurtları inşa edebileceğini veya bunların bakım ve onarımları ile her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyacını karşılayabileceğini dile getiren Sayıştay raporunda, “Ancak vakıf veya dernekler adına faaliyetlerini ve işlemlerini yürüten bir yükseköğrenim öğrenci yurduna, idarenin kiracı olduğu bir taşınmazın kullanımının bırakılması bu madde kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir” denildi. 

VAKIFLAR İÇİN YILDA 903 BİN LİRA KİRA ÖDENMİŞ

Atakum'da 2016 ve 2017'de öğrenci yurdu olarak kullanılmak...