26 / 04 / 2024

Şanlıurfa Barutçu Hanı restorasyon

Şanlıurfa Barutçu Hanı restorasyon

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'daki en önemli tarihi hanlardan birisi olan Barutçu Hanı’nın restorasyon çalışmalarını başlattı.

Şanlıurfa Barutçu Hanı gün yüzüne çıkıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, valilik döneminde de üzerinde hassasiyetle durduğu Barutçu Hanı’nı gün yüzüne çıkarıyor.

Şanlıurfa Barutçu Hanı restore ediliyor!

Barutçu Hanı'ndaki restore uygulaması devam ediyor. Geçmişi 16. yüzyıla kadar dayanan 3 katlı Barutçu Han ve Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi alanlarda yaptığı çalışmalar halkın da takdirini topluyor.

Şanlıurfa'da 2 adet arsa satışa çıkıyor! Fiyatlar dudak uçuklattı!

Turkuaz Hizmet A.Ş, Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Yenice Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Şanlıurfa Eyyübiye'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar ve ihale tarihi... 

Şanlıurfa Haliliye'de 12.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Şanlıurfa 1. Satış Memurluğu Şanlıurfa Haliliye'de yer alan arsayı 12 milyon 513 bin 879 TL bedelle satışa çıkardı.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!

Şanlıurfa Haleplibahçe'de  bulunan  Hamarat Eller Çarşısı, tarihi yapıların siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Konutta en değerli iller: Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep!

Koronavirüsün etkisinin azalmasıyla birlikte ev fiyatları da aynı hızda yükseldi. Nüfusun en yoğun olduğu ve konut değer artışının en yüksek olduğu iller ise Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir'e yeni külliye inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki Eyüp Nebi Beldesini ayağa kaldırmak için çalışmalara başladı.

Şanlıurfa Haliliye'de yeni yapılacak binalar için fidan dikme zorunluğu!

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde , temeli atılacak tüm yeni yapılar için belirlenen miktarda fidan dikme zorunluluğu getirtildi...

Birikimevim Şanlıurfa'da şube açtı!

Sadece Türkiye için değil insanlık tarihi için de çok önemli olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin incisi Şanlıurfa, Birikimevim’in yeni şubesine de ev sahipliği yapıyor.

Şanlıurfa Küçük Sanayi Sitesi Alt Yapı Protokolü imzalandı!

Küçük Sanayi Sitesindeki çeşitli esnaf kooperatiflerinin alt yapı ihtiyacını gidermek amacıyla ŞUŞKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan protokol Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün katılımıyla imzalandı.

Şanlıurfa Birecik'deki cephe yenileme çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa’nın tarihine ve turizmine uygun olarak cadde ve cephe iyileştirme çalışmaları gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde başlattığı cephe iyileştirme çalışmalarını bir çok ilçede olduğu gibi Birecik’te de tamamladı.

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin arazi mecliste!

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu arazinin satışa çıkarıldığı iddiası meclis gündemine taşındı..

Şanlıurfa Fuar Merkezi açıldı!

Şanlıurfa’da yıllardır büyük bir eksiklik olarak değerlendirilen ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin önemle üzerinde durduğu Fuar Merkezi'nin açılışı yapıldı. 

Şanlıurfa Tenis Dünyası bu yıl tamamlanacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu'da ilk olan Şanlıurfa Tenis Dünyası’nın inşaat çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Şanlıurfa Barutçu Hanı restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'daki en önemli tarihi hanlardan birisi olan Barutçu Hanı’nın restorasyon çalışmalarını başlattı.

Şanlıurfa Barutçu Hanı restorasyon Haberi

Şanlıurfa Barutçu Hanı restorasyon


Binlerce yıllık tarihi geçmişi olan kentte, tarihi ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkartan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin en eski hanlarından biri olan Balıklıgöl’deki Barutçu Hanı’nda Restorasyon çalışması başlatıyor.


365 gün sürecek restorasyon çalışmaları sonucunda, yıllarca saklı kalan Balıklıgöl Demirciler Pazarındaki Barutçu Han, ziyaretçilere adeta tarihi yeniden yaşattıracak.


Şanlıurfa’nın kültürel mirasını özgün kimliğine kavuşturmayı hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi dokuyu koruyarak, geleneksel Şanlıurfa Hanlarının gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor.



Şanlıurfa Büyükşehir...