29 / 03 / 2024

sapanca gölünde su çekilmesi

sapanca gölünde su çekilmesi

Sapanca Gölü ve Doğayı Koruma Derneği (GÖLDER) Başkan Yardımcısı Alper Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, göldeki sorunun sadece su kaybı olmadığını belirterek, atıklar nedeniyle ortaya çıkan manzaranın üzüntü verici olduğunu söyledi...

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

İstanbul'daki 10 barajdan 3 tanesi resmen alarm veriyor!

Kuraklık sebebiyle toprağın kuruyarak çatladığı Büyükçekmece Gölü'nde su seviyesi yüzde 3,97'ye inerken, Sazlıdere Barajı'nda yüzde 2,77'ye, Pabuçdere Barajı'nda da yüzde 3,45'e kadar düştü.

Salda Gölü'nde son durum ne?

Türkiye'nin Maldivleri şeklinde ün kazanan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yapılan çalışmalar kapsamında halk plajına 2 adet cankurtaran kulesi yerleştirildi. Ayrıca sıfır atık yönetimi kapsamında da geri dönüşüm konteynerleri de koyuldu. 

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Salda Gölü'nde yapılacak millet bahçesinde son durum ne?

Burdur Yeşilova’daki doğa harikası Salda Gölü çevresinde Millet Bahçesi çalışmalarında sona geliniyor. 9 adet bungalov tipi yapı, gölün çevresine yerleştirildi.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Salda Gölü'nde bilirkişi heyetinden inceleme!

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için Koruma İmar Planları'nın iptali amacıyla açılan davada bilirkişi heyeti, dün yerinde keşif ve incelemelerde bulundu. Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında bazı vatandaşlar "Salda Gölü'ne dokunma" dövizleri açtı.

Salda Gölü'nde millet bahçesi hazırlığı başladı!

Salda Gölü’nde bilirkişi raporu öncesi ‘Millet Bahçesi’ hazırlığı yapılmaya başlandı. Salga Gölü'nün bulunduğu alana duş, tuvalet kabinleri ile bungalov tipi yapılar yerleştirildi...

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

STK'lardan Salda Gölü talebi: Millet bahçesi projesi iptal edilmeli!

Salda Gölü’nde yapılmakta olan Millet Bahçesi inşaatına karşı olan 67 sivil toplum örgütü, inşaatın durdurulması talebiyle bir bildiri hazırladı...

Salda Gölü’nün korunması için kameralı kayıt sistemi!

Burdur’da bulunan Salda Gölü’nde koruma çalışmalarının takip edilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan kamera sistemi ile 24 saat canlı yayın yapıldı.

Salda Gölü'nde millet bahçesi inşaatında 'huntit' tehlikesi!

Oluşumu 2.5 milyon yıllık geçmişe sahip Salda Gölü için “Ayak dahi basmayın” diye uyaran Prof. Doğan Kantarcı, eski göl tabanında kepçe ve kamyonlarla yapılan kazının sonuçları üzerine yeni bir çalışmalarda bulundu.

sapanca gölünde su çekilmesi Haberi

sapanca gölünde su çekilmesi

Gölde 70 metreye ulaşan çekilme nedeniyle, onlarca şişe ve çöp ortaya çıktı


Son 10 yılın en düşük su seviyesinin ölçüldüğü Sapanca Gölü’nde 70 metreye ulaşan çekilme nedeniyle onlarca şişe ve çöp ortaya çıktı.


Sakarya ve Kocaeli'nin en önemli içme suyu kaynaklarından Sapanca Gölü’ndeki çekilme, kuraklığın yanında kirlilik endişesini de gündeme getirdi. Kıyı şeridinde 70 metreye ulaşan çekilme yüzünden onlarca şişe ve çöp gün yüzüne çıktı.


Sapanca Gölü ve Doğayı Koruma Derneği (GÖLDER) Başkan Yardımcısı Alper Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, göldeki sorunun sadece su kaybı olmadığını belirterek, atıklar nedeniyle ortaya çıkan manzaranın üzüntü verici olduğunu söyledi.


Göle atılan çöplerin, vatandaşların üzerine düşen görevleri yerine getirmediğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Güven, "Su yüksekliği burada 2 metreden fazla düşmüş. Sapanca Gölü’ndeki sorunun sadece su kaybının olmadığı bu...