25 / 04 / 2024

saraçhane ibb binası son durum

saraçhane ibb binası son durum

Saraçhane'deki büyükşehir belediye binasının taşınması planlanan ve rezidans ve otel imarı verilen Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti. 

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

İstanbul'da suya yeni zam kapıda! İSKİ 13 Eylül'de toplanıyor! İstanbul'da suya ne kadar zam gelecek?

13 Eylül Salı günü İSKİ Genel Kurulu Saraçhane’deki İBB Başkanlık Binası’nda olağanüstü toplantı gerçekleştirilecek. Peki İstanbul'da suya zam yapılacak mı? İstanbul'da suya ne kadar zam gelecek? İstanbul'da suya ne zaman zam yapılacak? İşte merak edilen o detaylar... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcuna zam ve enflasyon çıkışı! KYK borçları silinecek mi?

Sosyal medyada başlayan ve Türkiye'nin gündemine oturan KYK borçlarına gelen aşıır zamlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemine geldi. 15 Temmuz'un 6. yıldönümünde Saraçhane'de konuyla ilgili konuşan Erdoğan, gençlerin merak ettiği konular hakkında konuştu.

İETT öğrenci akbil zamlarında flaş gelişme! Belediyede alınan son karar belli oldu

İBB Meclisi mayıs ayı oturumlarının son birleşimi Saraçhane'deki başkanlık binasında bugün yapıldı. Toplu ulaşıma getirilen yüzde 40'lık zamdan öğrencilerin muaf olmasına yönelik teklif yeniden görüşüldü. Belediyeden çıkan son karar açıklandı.

Alarko Şişhane binasının değeri ne kadar?

Alarko GYO Şişhane DİM İş Merkezi'nin pazar değeri 19 milyon 75 bin TL olarak belirlenirken, KDV dahil 22 milyon 508 bin 500 TL olarak belirlendi. Binanın KDV dahil pazar kira değeri 89 bin 90 TL oldu. 

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, geçtiğimiz Haziran ayında Merter'de satışa çıkarılan hizmet binasını satışının iptal edildiğini açıkladı.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlanıyor!

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş son yolculuğa uğurlandı. Topbaş için İBB'nin Saraçhane Yerleşkesi önünde cenaze töreni düzenlendi

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Saraçhane Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Saraçhane Parkı Şubesi Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'u anlatacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane yerleşkesinde Kanal İstanbul projesiyle ilgili geniş bir bilgilendirme yapacak.

Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti! 

Saraçhane'deki büyükşehir belediye binasının taşınması planlanan ve rezidans ve otel imarı verilen Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti. 

15 Temmuz Demokrasi Otogarı 15 gün içinde boşaltılacak!

Saraçhane’deki başkanlık binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın 15 gün içinde boşaltılacağını açıkladı.

İBB binasına Avrupa'nın en büyük kütüphanesi kurulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin Saraçhane'de bulunan binasının bir bölümü kütüphaneye dönüştürülecek. 

saraçhane ibb binası son durum Haberi

saraçhane ibb binası son durum

İBB Meclisi'nin 12 Eylül tarihli otorumunda Sarıyer Seyrantepe'deki İBB şirketlerinden İmar A.Ş'ye ait 68 dönümlük arazinin imar planı değişti. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvenli'nin haberine göre, arazi ilk 2005 yılında planlanmıştı. Eski İBB Başkanı Kaidr Toptaş döneminde Saraçhane'deki tarihi beleidye binasının müzeye dönüştürülüp, hizmet binasını Seyrantepe taşımak için çalışmalar başlamıştı. Yeni binanın bodrum katında metro istasyonu ve otopark bulunacaktı. İBB Seyrantepe Merkez Hizmet Binası 2017'de çalışmaları durdu.

18 Ocak 2017 tarihinde mülkiyeti İBB'nin İmar A.Ş'ye geçen arazinin imarı, İBB Meclisi tarafından değiştirildi. Yeni değişiklik ile söz konus araziye 65 kata rezidans, konaklama tesisleri, otel,motel, apart otel yapılmasına izin verildi.


İTİRAZ 2 YIL SONRA GÜNDEME ALINDI

Plan değişikliği 2017 Nisan'da askıya çıktı. Askı süreci içinde plana itiraz edildi. Ancak, 2 yıl önceki itirazda...