26 / 04 / 2024

Sedef Adası imar izni

Sedef Adası imar izni

Sedef Adası'nda 4 dönüm araziye imar izni geldi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in kardeşi Saddam Bin Abdülaziz’in Sedef Adası’nda 2011 yılında aldığı dört dönüm arazi için bakanlıktan imar izni çıktı

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı hazırlandı. Söz konusu ada “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak düzenlendi.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!

Cunda Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı için idari bir binanın inşa edilmesine karar verildi. Bina için Ayvalık ilçesinde yer alan tek balıkçı barınağında tahsisi yapılan alanın planı değiştirildi. Alanda inşaat yapılabilmesinin önünü açan plana karşı tepkiler büyüyor.

Kuşadası Uydukent'in imar sorunları çözülüyor!

Kuşadası'na bağlı Uydukent'te imar sorunlarına yönelik sorunlar çözülüyor. Konuyla ilgili müjdeyi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den açıklama geldi. 

Kuşadası imar planlarına mimarlardan itiraz!

Mimarlar Odası’nın İzmir, Aydın ve Kuşadası temsilcilikleri, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla askıya çıkarılan imar değişikliklerine tepki gösterdi. 

Şehir Plancıları Odası'ndan Kuşadası'ndaki imar değişikliğine dava!

Aydın Kuşadası'nda Güzelçamlı Mahallesi'nin imar planlarının sermaye için değiştirildiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası plan değişikliği ile ilgili dava açacak.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Devlet Bahçeli'den Demokrasi ve Özgürlükler Adası açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün açılışı gerçekleştirilen Demokrasi ve Özgürlükler Adasıyla ilgili, "Adanın yeniden imar ve inşasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi...

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın imar sorunu TBMM'de!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın imara açılmasına ilişkin, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlandırması istemiyle soru önergesi hazırladı..

Sedef Adası imar izni Haberi

Sedef Adası imar izni

İmara açılması konusunda hakkında zaman zaman çeşitli spekülasyonlar yaratılan ‘Prens Adaları’nın en sakin halkalarından Sedef Adası, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın kardeşi Saddam bin Abdülaziz’e de cazip geldi.


2011 yılında İstanbul’a gelen Prens Abdülaziz’in Sedef Adası’nda 4 dönüm arazi satın aldı. Ancak SİT alanı olan adada kendisine yaptırmak istediği malikane için izin alamadı. Adalar Belediyesi İmar İşleri Müdürlü ile görüşüp izin isteyen ancak SİT alanı olduğu gerekçesiyle bir türlü izin alamayan Saddam Bin Abdülaziz, imar yasağını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı izinle deldi. Çocukları tarafından baba Abdülaziz için yapılacak malikanenin inşaatına önümüzdeki günlerde başlanılması planlanırken, evin yaz ortasında hazır hale getirilmesi bekleniyor.  Abdülaziz evi yapacak mimarını da Suudi Arabistan’dan getirecek.


İmara kapalı

Adalar’ın yerleşime açık olan en küçük adası olan Sedef’in 4-5 yıl...