26 / 04 / 2024

Şehir Düşünce Merkezi açılış

Şehir Düşünce Merkezi açılış

Şehir Düşünce Merkezi açıldı Esenler'de açıldı. Açılışta Bakan Bayraktar şu şekilde konuştu: Acilen fay hattı üzerinde bulunan 6.5 milyon konutu elden geçirmeliyiz

Xiaomi Redmi Note 11 6 GB ve 128 GB hafızalı cep telefonunun fiyatı bir anda düşünce herkes akın etti!

Xiaomi Redmi Note 11 6 GB ve 128 GB hafızalı cep telefonunun fiyatı bir anda düşünce herkes akın etti! İşte 26 Ocak 2023 Xiaomi Redmi Note 11 fiyatı…

TOKİ Eskişehir'de ticaret merkezi inşa edecek!

Yatırımlarına son sürat devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir'de 2 dükkanlı ticaret merkezi inşa edecek.

Antalya Kepez Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi'nde inşaat hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kepez'de inşaatına başlanan Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi Projesi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor...

Bursa Keles Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Keles’te yapılması planlanan ve içerisinde otopark, restoran, düğün salonu, konferans salonu ve fuaye alanı da yer alan Keles Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tahincioğlu Gayrimenkul'den Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi açıklaması!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi’nin satış haberlerine ilişkin, "Bazı haberlerde yer alan Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi’nin satış şekli ve satış rakamı gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Ömer Niziplioğlu: Binaları yenilemek yetmez, kenti de dönüştürmeliyiz!

Mega kent İstanbul'un eski bir şehir olması sebebiyle planlama konusunda sıkıntılı bir yapılaşma gerçekleştiğine değinen Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu (ULİKAD) Başkanı Ömer Niziplioğlu, "Binaları yenilemek yetmez, kenti de dönüştürmeliyiz" dedi.

OSB'ler şehir dışına taşınacak! 

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda organize sanayi bölgeleri şehir dışına taşınacak.

Şehir dışına taşınan askeri okullarla ilgili flaş karar!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bursa Yenişehir modern yaşam alanına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak olan ve bünyesinde 154 araçlık otopark, düğün salonu, bebek bakım odası, fuaye alanı ve bir de dükkan yer alan Yenişehir Pazar Yeri, Otopark ve Sosyal Yaşam Alanı projesinin inşaatına başlandı.

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

Sanayi alanları şehir dışına taşınacak!

"Gelecek nesillere bırakacağımız şehirler daha çevreci olacak" diyen Bakan Murat Kurum, şehir merkezlerindeki sanayi alanlarının taşınarak buraların millet bahçelerine dönüştürüleceğini dile getirdi. 

Şehir Düşünce Merkezi açılış Haberi

Şehir Düşünce Merkezi açılış

Kent kimliğini oluşturmak ve düzenlemek amacıyla oluşturulan Şehir Düşünce Merkezi Esenler'de açıldı. Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile idari yetkililer ve vatandaşlar katıldı. 


Erdoğan Bayraktar, İstanbul özelinde Türkiye'nin şehircilik konusunda yenilenmeye mecbur olduğuna dikkat çekerken 'Türkiye'de yirmi milyonluk konut stoğu var. Bunun içinde 6.5 milyonu deprem riski bulunan afete dayanıksız konutlar. Bu konutların acilen elden geçirilmesi şart' dedi. Kentsel dönüşüm yasasının diğer yasalardan daha fazla yaptırım gücü bulunduğunu belirten Bayraktar, 'Bugüne kadar açık gözlüler, kentsel dönüşümleri engellemeye çalışıyordu. Ama şimdi yetki valilere geçecek. Yapım ve uygulama işini biz yapacağız, belediyeler yapacak, vali kendisi ihale edecek. Gereken yapılmazsa görev ihmali dolayısıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.


Yeni...