25 / 04 / 2024

şehitkamil sahte tapu operasyonu

şehitkamil sahte tapu operasyonu

Gaziantep Şehitkamil'de sahte belgeyle başkasına ait 6 milyon TL değerindeki arsayı satmaya çalışan 3 şüpheli gözaltına alındı. 

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları  konut ve arabaları satmaya çalışan, silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün çökertildiğine ilişkin açıklama yaptı. İşte ayrıntılar..

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 

Dublörlü tapu dolandırıcılarına şok! 15 şüpheli yakalandı!

Fatih'te tapu dairesine giden bir kişi 15 milyon TL tutarında bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek amacıyla işlem başlattı. Yapılan araştırma sonrasında evrakların sahte olduğu belirlendi. Tapu dolandırıcılığına ilişkin operasyon Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçti.

Sahte tapu dolandırıcılığında nereye başvurulur?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü yazısında Noter hatasında tazminat istenip istenemeyeceği ile ilgili bir yazı aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Bodrum'da sahte tapu vurgunu!

Bodrum'da bedeli toplamda 75 milyon Türk Lirası olan üç villa sahte tapu kullanılarak satılmaya çalışıldı. İşlemi yapmaya çalışan 9 şüphelinin 5'i gözaltında...

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapuyla satan ve kiralayan örgüt yakalandı!

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapu ve sözleşmelerle kiralayıp sattıkları iddia edilen tokatçılar örgütü yakalandı. Örgüt üyelerinin, bilgi ve belge temin etmek için kamu görevlilerine rüşvet verdikleri öğrenildi.

Antalya'da tapu dolandırıcılığı operasyonu: 3 gözaltı!

Alanya'da vatandaşa ait hisseli dükkanı, sahte belge düzenleyerek tek tapu şeklinde satmaya çalıştığı öne sürülen toplam 3 kişi yakalandı.

280 milyon dolarlık gayrimenkulü sahte evrakla satmaya çalışan 5 kişi yakalandı!

Sakarya Kocaali'de tapu müdürlüğünde sahte evraklarla işlem yapmaya çalışan, aralarında bir avukatın da yer aldığı 5 şüpheli yakalandı...

Bodrum'da sahte tapu oyunu!

Bodrum'da 990 dönüm 2B arazisinin sahibi olduklarını söyleyen şebeke, sanayici Kadri Büber’i dolandırdı.

Oyuncu Halle Berry'nin evi hırsızların hedefi oldu! 

Oyuncu Halle Berry'nin Los Angeles'taki evine göz koyan sahte tapu belgeleri düzenleyerek evi kendi üzerine geçirmeye çalıştı. 

Sahte tapuya karşı işbirliği!

Sahte tapuya karşı Tapu Kadastro ve Noterler Birliği harekete geçti. İki kurumun oluşturduğu ortak altyapı sayesinde tapu görevlisi vekaletin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anında görüp, müdahele edebilecek.

Tapu memurunun dikkati milyonluk sahtekarlığı önledi!

Gaziantep'te yaklaşık 20 milyon TL değerindeki 77 dönümlük araziyi, sahibinden habersiz olarak düzenledikleri sahte kimlik ve evraklarla satmaya çalışan 4 kişi, tapu memurunun dikkati sayesinde suçüstü yakalandı

Sahte tapu satış sözleşmesinde notere dava açılır mı?

Noter, satış vaadi sözleşmesi yapılırken vatandaş adına tapu kaydını incelemekle görevli midir? Sahte tapuyu onaylayan notede dava açılır mı?

şehitkamil sahte tapu operasyonu Haberi

şehitkamil sahte tapu operasyonu

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Şehitkamil İncilipınar Mahallesi'nde bulunan Tapu ve Kadastro 13'üncü Bölge Müdürlüğü'nde kimliği belirtilmeyen bir kişiye ait 6 milyon lira değerindeki taşınmazın, sahte vekaletle bir başkasına satılmak istendiği iddia edildi.


Harekete geçen ekipler Gaziantep'te sahte belgeyle başkasına ait 6 milyon lira değerindeki arsayı satmaya çalışan 3 şüpheli, suçüstü yakalandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bölge müdürlüğünde buna benzer 4 olayın daha engellendiği...