11 / 12 / 2025
fuzul

Şekib Avdagiç inşaat sektörü açıklaması

Şekib Avdagiç inşaat sektörü açıklaması

İnşaat sektöründeki maliyet artışları gündemden düşmüyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de konuya ilişkin konuştu. 

Şekib Avdagiç: Konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz!

İnşaatta, sektörün kendi yol haritasını görememelerinden kaynaklı eksiklikler ve yanlışlıklardan dolayı bir arz fazlası oluştuğunu söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Türkiye’de inşaat finansmanında, konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz." dedi.

İnşaat sektöründen kamu inşaat projeleri için fiyat farkı talebi!

İnşaat sektöründeki maliyet artışları gündemden düşmüyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de konuya ilişkin konuştu. 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç'den AVM kira ödemeleri için çağrı!

AVM mağazaların kira bedelleri ile ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kira ödemeleri için yeni çözümlerinin üretilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Şekib Avdagiç: Vergi ödemeleri için 2021'de yeni takvim oluşturulmalı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Özel sektörün ekimden itibaren ödeme termini gelen ertelenmiş SGK primi, KDV, stopaj ve Kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021'de makul bir ödeme takvimi oluşturulmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Şekib Avdagiç'ten düşük faizli kredi destek paketi açıklaması!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Düşük faizli kredi destek paketini, ekonominin lokomotif sektörleri olan inşaat, otomotiv ve turizmi destekleyecek olması bakımından çok değerli buluyoruz" dedi...

Şekib Avdagiç: Konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz!

İnşaatta, sektörün kendi yol haritasını görememelerinden kaynaklı eksiklikler ve yanlışlıklardan dolayı bir arz fazlası oluştuğunu söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Türkiye’de inşaat finansmanında, konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz." dedi.

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

şžekib Avdagiç: Tamamlanamayan en önemli proje AKM!

İstanbul, Avrupa Kültür Başkenti olarak son iki ayını yaşarken, AKBA Yürütme Kurulu Başkanı şžekib Avdagiç, 617 projeden 276'sını bitirdiklerini, en önemli eksikliğin ise AKM olduğunu söyledi

Dubai'den Buhara Havalimanı inşaatına kredi

Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai yönetimi Özbekistan'ın tarihi kenti Buhara havalimanı inşaatının
tamamlanması için 15 milyon dolarlık kredi ayırdı.

Krizin vurduğu Muğla'da ilk olarak inşaat geriledi

İç piyasada ilk olarak inşaat sektörünün etkilendiği, turizm sektörünün de krizin ve mevsimlik gerilemenin etkisiyle sarsıldığı belirtildi

İnşaat sektörü alarm veriyor

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, son açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirirken,
"Sadece inşaat sektörü değil, genel ekonomimizde de alarm demek" dedi.

İnşaat küçüldükçe ekonomi tekliyor

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Çelik, son çeyrekteki yüzde 6,2'lik küçülmede inşaat sektörünün büyük payı olduğunu söyledi.

TVF'den naklen inşaat uygulaması

Ankara Beştepe'de yapılacak Voleybol Kampüsü'nün inşaatı çalışmaları, her hafta yenilenen fotoğraflarla TVF'nin internet sitesinden takip edilebiliyor.

Şekib Avdagiç inşaat sektörü açıklaması Haberi

Şekib Avdagiç inşaat sektörü açıklaması

İnşaat sektöründeki maliyet artışları gündemden düşmüyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de konuya ilişkin konuştu. 

Dünya Gazetesi'nde habere göre; inşaat sektöründeki maliyet artışları gündemden düşmüyor. Sektörde demir-çelik ilk sırada yer almak üzere büyük maliyet artışları yaşandığına dikkat çeken İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, özel sektörün üstlendiği kamu projelerindeki maliyet yükselişlerinin karşılanabilmesini teminen, firmalara fiyat farkının ödenmesi ya da koşula bağlı tutulmayan fesih hakkı verilmesinin, sektördeki en önemli beklentilerden olduğuna vurgu yaptı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “İnşaat sektöründe demir-çelik başta olmak üzere çok büyük maliyet artışları yaşandı. Özel sektörün üstlendiği kamu projelerindeki maliyet artışlarının karşılanabilmesini teminen, firmalara fiyat farkı ödemesi veya şarta bağlı olmayan fesih hakkının tanınması sektörün en önemli beklentisi” açıklamasında bulundu.

Avdagiç, konuya ilişkin gerçekleştirdiği...