26 / 04 / 2024

SGK gayrimenkulleri

SGK gayrimenkulleri

SGK ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında yapılan taşınmaz değiş tokuşunun kurum hanesine zarar yaratıyor. Milli Emlak Müdürlüğü, SGK’nin 527,7 milyon TL'lik kıymetli dört taşınmazına karşı 471,2 milyon TL değerinde 159 taşınmaz devretti. Sayıştay, 56 milyon TL’lik fark oluştuğunu belirtti. 

SGK 4 yılda bin 328 gayrimenkul sattı!

Alacakları için son 5 yılda toplam 305 bin gayrimenkulü haczeden SGK, 68 milyar TL'lik alacaklarının peşine düştü.

SGK 10 gayrimenkul satıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu Kırıkkale, Amasya, Samsun, Artvin, Çankırı, Karabük, Antalya, İzmir ve Ordu'da yer alan 10 gayrimenkulü satıyor. Gayrimenkullerin bedelleri 136 bin lira ile 8 milyon 831 bin lira arasında değişiyor...

SGK 9 ilde gayrimenkul satıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), 9 ilde muhammen bedeli 135 bin ile 3 milyon 700 bin lira arasında değişen 11 gayrimenkulün açık artırma usülü satışını gerçekleştirecek...

Galatasaray gayrimenkulleri ve hesaplarındaki hacizlerin kaldırıldığını açıkladı!

Galatasaray Kulübü, kulübün gayrimenkulleri ve hesapları üzerindeki bütün hacizlerin kaldırıldığını duyurdu...

Elazığ SGK'nın eski binası belediyeye devredildi!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ'da bulunan SGK binasının belediyeye tahsis edildiğini açıkladı.

SGK’dan satılık kelepir garajlar!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) “garaj” satmaya hazırlanıyor. SGK prim borçlarının ödenmemesi nedeniyle haczettiği garajları 14 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkaracak.

Batman SGK binası Ağustos'ta tamamlanacak! 

Batman’ın eski ilçe otogarı binasının yerinde bulunan ve 3 yıldır yapımı devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının inşaatının Ağustos ayında biteceği açıklandı. 

SGK 32 gayrimenkulünü sattı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2018 yılında kamulaştırma ve açık artırma usulü ile 32 gayrimenkulünü sattı. Bu satışlardan 33 milyon 924 bin TL gelir elde edildi.

Esenler Belediyesi SGK borcu için 66 milyon TL'lik arazisini sattı mı?

Sözcü Gazetesi, Esenler Belediyesi'nin SGK borcu için 66 milyonluk arazisini 41 milyona sattığını iddia etti...

Türkiye Şeker Fabrikaları 4 ildeki gayrimenkulleri kiraya veriyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü 4 ildeki muhtelif gayrimenkulleri ihale ile satışa sunuyor. İhale 24-25 Ekim'de yapılacak...

SGK'dan hacizli gayrimenkullerin iadesinde kolaylık!

Vergi dairelerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) borçlar dolayısıyla haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin iadesi için kolaylık sağlamaya başlayacak. 

ÖİB Samsun Bafra'daki gayrimenkulleri özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Samsun İli Bafra İlçesi Elifli Mahallesi'ndeki 101 bin 452 metrekare büyüklüğündeki gayrimenkulleri özelleştiriyor..

Jülide Sarıeroğlu: SGK'da ilk gayrimenkulü satan Kılıçdaroğlu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, " SGK gayrimenkul satıyor, batıyor diyenlerin geçmişine baktığımız zaman SGK'de ilk gayrimenkulü satan Kemal Kılıçdaroğlu." dedi.

Yeni KHK ile kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

697 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı kurum ve kuruluşlar kapatıldı. Peki, Yeni KHK ile kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

İzmit Belediyesi mülkiyetindeki gayrimenkulleri kiralıyor!

İzmit Belediyesi mülkiyetindeki gayrimenkulleri ihaleyle kiraya verecek. Kiralama ihalesiyle ilgilenenlerin 19 Aralık Salı gününe kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM gündeminde konu oldu..

SGK gayrimenkulleri Haberi

SGK gayrimenkulleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ait kıymetli taşınmazlar el değiştiriyor. SGK, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yaptığı değiş tokuş sonucu dört kıymetli taşınmaza karşılık 159 taşınmaz devraldı; fakat bundan 56 milyon TL alacak oluştu. BirGün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre; Milli Emlak, kıymetli taşınmazlara karşı SGK’ya park, yol gibi başka hiçbir amaçla kullanılamayacak alanların devreni gerçekleştirdi.

SGK’nin 2019 yılı Denetim Raporu’nda, “Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile SGK arasında 2013 yılından beri devam eden trampa işlemleri sonucunda kurum ihtiyaçlarında kullanılamayacak, satış kabiliyeti olmayan taşınmazların alındığı, yapılan trampa işlemlerinde 2013 yılından beri ortaya çıkan fark için herhangi bir girişimde bulunulmadığı” tespitine yer verildi. 

FARK DAHA DA ARTABİLİR

Kurum kayıtları üzerinde yapılan incelemede, 2013-2019 yılları arasında 21 adet taşınmazın Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yapılan trampa işlemlerinin...