24 / 04 / 2024

Sinop- Samsun Karayolu tarihi köprü

Sinop- Samsun Karayolu tarihi köprü

Sinop- Samsun Karayolu yapım çalışmaları sırasında, geçen ocak ayında ortaya çıkan tarihi köprünün başka bir yere taşınmasına karar verilerek, numaralandırılan taşları tek tek söküldü...

4 ilde arazi toplulaştırma kararı!

Sinop, Samsun, Tokat ve Amasya illerinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Sinop'ta imar planları iptal edildi! 

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Sinop Belediyesi tarafından hazırlanan ve mecliste kabul edilerek onaylanan, kentin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları'nı iptal kararı aldı. 

Samsun uluslararası lojistik merkez olmaya aday!

Samsun; denizhava, demiryolu ve karayolu gibi alternatifli ve gelişmiş ulaşım altyapısı, limanları, serbest bölgesi, lojistik köyü, 5 adet organize sanayi bölgesi, gelişmiş sanayi altyapısı ve geçmişten gelen ticaret geleneği ile bölgenin dünyaya açılan kapısı konumunda...

Sinop Ayancık'taki karayolu sorunu TBMM'de!

Sinop Ayancık karayolunun heyelan nedeniyle kapanan bölümüne ilişkin CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, laştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a soru sordu..

ÖİB'den 9 ilde 16 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, Tokat, Sinop, Samsun, Erzurum, Bilecik , Bayburt, Balıkesir, Aksaray ve Ankara'da 16 özelleştirme kararı verildi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Samsun Tekkeköy Belediyesi'ne akıllı bina!

Samsun’un Tekkeköy Belediyesinin akıllı yeni hizmet binası görenleri hayran bırakıyor. Samsun-Ordu karayolu üzerindeki 16 bin 500 metrekare inşaat alanına ve 16 bin metrekare meydana sahip Tekkeköy Belediyesi yeni hizmet binası 8 kattan oluşuyor.

Ordu'nun 12 noktasına altyapı yatırımı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Samsun karayolu ve Ordu-Ulubey karayolu üzerinde bulunan 12 noktada yapılacak çalışmaların karayolu geçiş izinleriyle ilgili, Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğüyle görüşme gerçekleştirdi.

Vakıflar Samsun, 3 ilde 16 tarihi camiyi restore ediyor!

Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun'da 8, Sinop'ta 7, Ordu'da 1 adet olmak üzere il merkezleri ve ilçelerde devam eden 16 restorasyon çalışmalarının 2016'da bitirilmesi hedefleniyor.

Sinop'ta karayolu çalışmasında tarihi kilise kalıntıları bulundu!

Sinop’un Dikmen ilçesi Kerim köyü Eski Cuma Mahallesi’nde (Adı Güzel sınırı) devam eden karayolu çalışmasında mezarlar ve kilise kalıntıları bulundu.

Sinop-Samsun Karayolu inşaatında bulunan tarihi köprü ne olacak?

Sinop- Samsun Karayolu yapım çalışmaları sırasında, geçen ocak ayında ortaya çıkan tarihi köprünün başka bir yere taşınmasına karar verilerek, numaralandırılan taşları tek tek söküldü...

Sinop'un turizmde geleceği nasıl olacak?

Sinop turizmi, kamu desteğiyle önemli sorunlarını geride bırakarak Karadeniz turizminin cazibe merkezini oluşturuyor. Özellikle yol standartlarının yükselmesi ile Sinop her yöne 1 saat uzaklıkta, İstanbul'a bir saat, Samsun'a 1 saat mesafededir.

Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Bugün Resi Gazete'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen yazılı ilana göre Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta yer alan bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilanı edildi.

Sinop - Samsun Otoyolu 15 Mart'ta hizmete giriyor!

Sinop - Samsun arasını 1,5 saate indirecek olan otoyol, 15 Mart tarihinde trafiğe açılıyor. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, inşaatı devam eden Çiftlik, Demirciköyü ve Gerze tünellerinde incelemelerde bulundu...

Sinop- Samsun Karayolu tarihi köprü Haberi

Sinop- Samsun Karayolu tarihi köprü

Sinop- Samsun Karayolu yapım çalışmaları sırasında, geçen ocak ayında ortaya çıkan tarihi köprünün başka bir yere taşınmasına karar verilerek, numaralandırılan taşları tek tek söküldü. 


Taşların köprünün yeniden kurulacağı alanda dağınık şekilde bırakılması görenlerin tepkisine neden oldu. 

Sinop- Samsun karayolu inşaatı için Demirci Köyü Yeni Cuma Deresi mevkisinde yapılan kazı çalışmaları sırasında, geçen Ocak ayında tarihi bir köprü bulundu. 

Bunun üzerine yol inşaatına ara verildi. Karayolları 7'nci Bölge Müdürlüğünün röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerini inceleyen Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu geçen 24 Eylülde yaptığı toplantıda, tescilli tarihi taş köprünün bulunduğu yerden 10 kilometre uzakta Boyabat kavşağı mevkisine taşınıp teşhir edilmesine karar verdi. Yaklaşık bir ay önce tarihi köprünün taşları tek fek numaralandırılarak söküldü. Belirlenen yerdeki boş araziye taşlar götürüldü. Ancak gelişigüzel bir...