26 / 04 / 2024

Şırnak İdil ev onarımı

Şırnak İdil ev onarımı

Şırnak’ın İdil ilçesinde, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan ve 43 gün süren operasyonların ardından evleri harabeye dönen vatandaşlar hasar tespiti yapılmadığı için evlerini onaramadıklarını söyledi.

TOKİ Şırnak İdil 2022 projesi yüzde 10 peşinatla!

TOKİ Şırnak İdil ilçesinde yüzde 10 peşinatla konut sahibi olabilmek artık mümkün. İşte TOKİ’nin Şırnak İdil ilçesinin sosyal konut projesi detayları…

TOKİ Şırnak İdil Karalar Mahallesi 2022 projesi yüzde 10 peşinatla!

TOKİ Şırnak İdil ilçesi Karalar mahallesinde yüzde 10 peşinatla konut sahibi olabilmek artık mümkün. İşte TOKİ’nin Şırnak İdil ilçesinin Karalar Mahallesine ait sosyal konut projesi detayları…

Şırnak için acele kamulaştırma kararı!

Şırnak ili İdil ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tuvana Türkay Londra’dan ev aldı!

Güzel oyuncu Tuvana Türkay, yazın dil kursu için gittiği Londra’dan bir ev satın aldığını söyledi.

 İdil'de terör mağdurları evlerine kavuştu!

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerin 2 yıl önce evlerini yıktığı vatandaşlar, devletin çalışmalarıyla müstakil ev sahibi oldu.

Şırnak'ta terör mağdurlarının evleri yıl sonunda teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gerek Şırnak il merkezinde gerekse Cizre'de, Silopi'de, İdil'de 11 bine yakın inşaata çok önceden başladık. Bir kısmını bitirdik. Teslim ettiklerimiz var ama en geç bu senenin sonuna doğru herkes yıkılan evinin kavuşacak" dedi.

Şırnak'taki 6 bin 500 konut teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Artık onarılmayacak durumda olan ne kadar ev varsa tek tek yapıyoruz. Şırnak merkezde de 6 bin 500 konuta başladık, bu konutları bir kaç ay içerisinde teslim edeceğiz." dedi.

TOKİ Şırnak projesinde 216 konutun kurası çekildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ ortaklığında  Şırnak'ın İdil ilçesinde hayata geçirilen 716 konuttan 216'sı için kura çekimi yapıldı. 

Konya'da şehit ailesine ev hediye edildi!

Şırnak'ın Uludere ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen Onbaşı Hüseyin Kavalbacak'ın Konya'daki ailesine ev hediye edildi.

Şırnak'ta terör mağdurlarına kurayla ev!

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerden temizlenen Silopi ilçesinde terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için inşası tamamlanan konutların sahipleri kura ile belirlendi.

Şırnak İdil'de arsa karşılığı lojman ve yatakhane yaptırılacak!

Şırnak Defterdarlığı, Şırnak İdil'de arsa karşılığı 20 adet lojman ve 26 kişilik yatakhane inşaatı yaptırılacak. İhalesi 11 Nisan 2017 tarihinde yapılacak arsanın bedeli 3 milyon 336 bin 199 TL olarak belirlendi.

Şırnak'ta 6 bin konut yapılacak!

Bakan İsmet Yılmaz, Şırnak tablosunu anlattı: “Cizre ve Silopi’de, hasar bedeli 30 bin TL’nin altında olan 16 bin kişiye paraları ödendi. Toplum yararına çalışma kapsamında Şırnak’ta bin, Cizre’de 2 bin, Silopi’de bin 200, İdil’de 750 kişi istihdam edildi.”

Şırnak’ta ev kirası fiyatları 3 katına çıktı!

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Şırnak’a dönen vatandaşlar, ev kiralarının yüksek olmasından şikayetçi. 2 bin 700 binanın yıkıldığı kentte, kira fiyatları neredeyse 3 katına çıktı.

Şırnak İdil ev onarımı Haberi

Şırnak İdil ev onarımı

Şırnak’ın İdil ilçesinde, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan ve 43 gün süren operasyonların ardından evleri harabeye dönen vatandaşlar hasar tespiti yapılmadığı için evlerini onaramadıklarını söyledi. Operasyonlardan önce 26 bin 500 nüfusu bulunan ilçede, şimdi yaklaşık 15 bin kişi yaşıyor. Operasyonlar sırasında meydana gelen patlamalar nedeniyle harabeye dönen evlerine dönen vatandaşlar, yıkık dökük evlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Turgut Özal ve Yeni Mahalle’de çok sayıda ev yıkılırken, yüzlerce evde ise hasar oluştu. Hasarlı evde yaşayan ve adının yazılmasını istemeyen yaşlı bir kadın, evinin önündeki taşın üstünde namaz kıldıktan sonra tüm olumsuzluklara rağmen ibadetini yaptığını ve çatışmalı ortamın sona ermesi için dua ettiğini söyledi. Öte yandan mahalledeki bazı ev ve sokaklarda hala patlayıcı araması yapılıyor. Bulunan el yapımı patlayıcılar da...