24 / 04 / 2024

Şişecam yeni fabrika

Şişecam yeni fabrika

Şişe Cam Grubu, yaklaşık 400 milyon TL olarak planlanan cam elyaf tesisi kuracak. Yıllık 70 bin ton kapasiteli yatırım, Soda Sanayii tarafından gerçekleştirilecek.

Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği'nden yeni bir işbirliği! 

AVM, havalimanları ve sitelerde bakım onarım, güvenlik bir alanlarda çeşitli çözümler sunan  Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) yeni bir ortaklığa imza attı.  Yeni ortaklıkla tesis yönetim sektörünün gelişimi hızlanacak. 

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

Erdal Eren Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı oldu!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yönetim kurulu seçimlerini yapan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı 2004- 2011 yıllarında da aynı görevi üstlenen Erdal Eren oldu.

Beylikdüzü Gürpınar Polis Merkez Amirliği'nin yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar Polis Merkez Amirliği'nin yeni hizmet binasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Yeni hizmet binasının 8 ay içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

Apartmanları için yeni proje yaptıracaklar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Apartmanımızda 24 daire var, benim dairem 6 numara. Şimdi kapıcı dairesine numara verilecek, daire numaraları değişecek. ‘Yeni proje yapılsın’ diyorlar. Tapuda 6 kalacak ama değişikliğe gidilirse kapı numaram 7 olacak. Böyle bir şey doğru mu?' sorusunu yanıtladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

ABD'den Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştırmak için yeni adım!

ABD yönetimi, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "meşrulaştırmak" için yeni bir adım attı.

Şişecam’a Horizon Awards’dan 'Gold Winner' ödülü!

Şişecam, bu yıl dünya genelinde de 40’tan fazla ülkeden 10 binin üzerinde başvuru ile düzenlenen Horizon Interactive Awards yarışmasında “Corporate & B2B kategorisinde en iyiler arasına girip “Gold Winner” ödülünün sahibi oldu.

Bendevi Palandöken: Esnafın kira borçları için yeni kredi paketi hazırlanmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Ödenemeyen çek, senet ve kira borçları için yeni bir kredi paketi hazırlanmalı" dedi...

Şişecam Düzcam T Buluşmaları'nda iki ünlü mimarı ağırlıyor!

Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şişecam Düzcam T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. 

Murat Kurum: Pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada,''İnşallah pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak, firmalarımızın ulusal ve uluslararası alanda hızlı yükselişi devam edecek'' ifadelerini kullandı.

Şişecam Düzcam Avrupalı mimarlarla Online Share Seminerleri'nde buluştu!

Şişecam Düzcam, online olarak düzenlenen Uluslararası Mimarlık ve Mühendislik Forumu Share Bükreş ve Share Sofya Webinarları’nda Avrupalı mimarlar ve mühendislerle buluştu.

BDDK'den krediler için yeni düzenleme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), krediler için yeni düzenleme yaptı.

Şişecam yeni fabrika Haberi

Şişecam yeni fabrika

Şişe Cam Grubu, yaklaşık 400 Milyon TL'lik yatırım ile cam elyaf tesisi kurmak amacıyla gerekli çalışmalara başlama kararı aldı.


Şişe Cam'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, 2018 yılının ikinci yarısında devreye girmesi öngörülen bu yatırım Soda Sanayii A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek.


Açıklamada şu bilgiler verildi:


"Daha önce 08 Mart 2016, 06 Mayıs 2016 ve 09 Eylül 2016 tarihlerinde yapmış olduğumuz KAP duyurularında bildirdiğimiz üzere Almanya merkezli PD Group ile yeni bir cam elyaf fabrikası yatırımı konusunda başlattığımız görüşmeler ve değerlendirmeler olumsuz sonuçlanmış olup Şirket Yönetim Kurulu'nun 17 Ocak 2017 tarihinde almış olduğu karar doğrultusunda otomotiv ve teknik tekstil başta olmak üzere ülkemizin lokomotif sektörlerinin temel girdisi olan cam elyafı alanında, yaklaşık 400 Milyon TL'lik bir yatırım ile 70 Bin ton/yıl kapasiteli...