27 / 04 / 2024

site kooperatif kanunu 

site kooperatif kanunu 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Sitelerde ömür boyu kooperatif üyeliğine son!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında site yönetimlerindeki kooperatif üyeliğinin suresini kaleme aldı.

Kooperatifler site gibi yönetilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz birden fazla parsel üzerine kurulu 147 evli kooperatif. Bir kısım ortaklar dairelerini sattı, satın alanlar kooperatife ortak olmadı, bir kısım ortaklıktan ayrıldı. Bu durumda site yönetimi mümkün mü? Paraların harcama tarzı suç oluşturmaz mı? sorusunu yanıtladı.

Site sakinleri yönetimin faturasını ödemek zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu 38. maddesine göre, eski yönetim döneminde doğan borç sitenin borcudur. Site sakinleri de bu borcu ödemek zorunda.

9 maddede site yönetimleri ve bilgi edinme kanunu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimleri ve bilgi edinme kanunu" kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Büyük site projelerinde yönetim problemi!

Mgc Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Avukat Mustafa Güneş, Kat Mülkiyeti Kanunu’nda arsa payını, site projelerindeki yönetim problemleri ve Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Site yönetim planı ve Kat Mülkiyet Kanunu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'Site yönetim planı ve Kat Mülkiyet Kanunu' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yönetimlerinde muhasebe yönetimi nasıl yapılır?

Bilinenin ve uygulananın aksine site yönetimlerinde vergi usul kanunu veya Türkiye muhasebe standartlarına göre bir mali işlem-iş akışı veya muhasebe uygulaması değil gelir-gider takibi söz konusudur.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre site yönetimi nasıl olmalı?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez sitelerde yönetim sürecinin işleyişi konusunu kaleme aldı. İşte, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre site yönetimi....

Site aidatı neye göre belirlenir?

Toplu olarak konumlandırılan konutlardan oluşan sitelerde, site sakinleri tarafından ödenecek aidatlar hakkında esaslara Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki, site aidatı neye göre belirlenir?

Kooperatif için gerekli evraklar!

Kooperatif kurma süreci ve kooperatif üyelerinin hak ve sorumlulukları 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif için gerekli evraklar nelerdir? Kooperatif ana sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte yanıtı..

Kiracılar site yönetimine girebilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, bir binada sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin kurulması gerekiyor. Peki, bir apartmanda kiracılar varsa, kiracılar site yönetimine girebilir mi?

site kooperatif kanunu  Haberi

site kooperatif kanunu 


Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kooperatif site yönetimi'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı... 

Sitemiz 56 blok ve 976 bağımsız bölüm. Dükkanlar inşaatı yapan kooperatifin işletme kooperatife dönüşmüş hali ile onlara ait. Sitemiz altı yıllık olmasına rağmen işletme kooperatifi tarafından yönetiliyor. Biz kooperatif yönetimini istemiyoruz. Kooperatif yetki istiyor. Kat maliklerini topladı, bir kısım kat maliki toplantıya katılmış ve kooperatife yetki vermiş. Şimdi bu ayın sonunda yine toplantı düzenlemiş, davetiyeler bazı blokların kapısına yapıştırıldı, bazılarına elden verildi. Böyle bir sistem kurulabilir mi? ● A.E. 

Kooperatifler Kanunu 1969 tarihli, Kat Mülkiyeti Kanunu 1965 tarihli. 50 senedir yürürlükte olan bu yasalar hâlâ tam yerleşmedi. Her kooperatif inşaatında ve her kat mülkiyeti uygulanan sitede akıl almaz problemler yaşanıyor. Ben...