29 / 03 / 2024

site toplu yapı temsilciler kurulu

site toplu yapı temsilciler kurulu

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 11 maddede site toplu yapı temsilciler kurulu " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Site yönetimlerini inceleme altına alan KPMG Türkiye, farklı ölçeklerde birçok usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkardı. Vatandaşlar hem maddi hem manevi zorluk yaşadı..

Milyonlarca öğrecinin hesabına toplu para yatacak! KYK 3 aylık toplu ödeme hangi ay yapılacak? 

Devlet milyonlarca öğrenciye burs ve kredi desteği sağlıyor. Her sene ilk burs alacak öğrencilerin hesaplarına toplu ödeme yapılıyor. Milyonlarca öğrencinin hesabına toplu para yatacak. Peki, KYK 3 aylık toplu ödeme hangi ay yapılacak?

O ilde de toplu ulaşıma zam yapıldı! İşte yeni tarife

Toplu taşımaya zam gelmeye devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış sonrası belediyeler toplu taşıma ücretlerine zam yapıyor. İşte detaylar...

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Çalışan kadınlara 25 bin toplu ödeme yapılacak! SGK'ya dilekçe vermeniz yeterli!

Çalışan kadınlar için müjdeli bir haber duyuruldu. SGK’ya dilekçe verilmesi durumunda 25 bin toplu ödeme yapılacak!

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Başvurusu onaylanan herkesin hesabına 3 aylık toplu ödeme yapıldı! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar...

Burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih gündemde yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda Başvurusu onaylanan herkesin hesabına 3 aylık toplu ödeme yapıldı! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar gününde çekecek.

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Şikayet edebilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde toplu yapıya geçilmemiş sitelerde toplu yapı varmış gibi yönetim kurmanın suç olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ümraniye Site Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Site (Eski Çakmak) Mahallesi Rezerv Yapı Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Son 5 yılda TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlar meclis gündeminde!

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, son 5 yılda TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Çekmeköy'de gecekondularının yerine site yapılan sakinlerden tepki!

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde 2018'de İSKİ tarafından, derenin ıslah edileceği nedeniyle gecekonduların yıkımı yapıldı, fakat aynı yerde site inşa edildi. Çekmeköy'deki Farabi Sokak’ta yaşayan mağdur aileler, yaşadıklarını anlattı.

Sitelerde 'toplu yapı yönetimi' zorunluluğu!

Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor...

site toplu yapı temsilciler kurulu Haberi

site toplu yapı temsilciler kurulu

11 MADDEDE  SİTE TOPLU YAPI TEMSİLCİLER KURULU


1.Toplu yapılarda , toplu yapı kat malikleri kurulu yerine ikame edilebilen üst yönetim organı da Toplu Yapı Temsilciler Kurulu’ dur.


2.KMK . Md. 69/III hükmünün ikinci cümlesinden itibaren düzenleme konusu yapılan bu kurul , yönetim planı ile oluşan ve toplu yapı kat malikleri kuruluna ait görev ve yetkileri kullanma imkânına sahip bir yönetim organı niteliğindedir.


3.Toplu Yapı Temsilciler Kurulu , hukuki niteliği ve işlevi oldukça farklı olan ve ilk kez 5711 sayılı Kanun değişikliği çerçevesinde KMK ‘da yerini alan bir yönetim organıdır.


4.Sonuçta Kat Mülkiyeti Hukukunda , Toplu Yapı Temsilciler Kurulu zorunlu yönetim organlarından değildir.


5.Kanun , yönetim planında hüküm bulunması halinde temsilciler kuruluna , toplu yapıyı yönetme yetkisi vermektedir.


6.Yönetim Planında yer verilmişlikten dolayı , oluşturulmuş Toplu...