25 / 04 / 2024

site yöneticisi

site yöneticisi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' site yönetimlerinde giderler ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yöneticisinin sorumluluğu!

Kanuna göre site yöneticisinin sorumluluğu kapsamında, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu olmak yer alıyor. Kat malikleri kurulu toplantısı, site yöneticisi tarafından açılıyor...

Site yönetim planını kim hazırlar?

Site yönetim planı, söz konusu site için alınmış kararlar doğrultusunda hazırlanıyor. Site yönetim planında sitenin nasıl yönetileceğine ilişkin hususlara yer veriliyor. Peki site yönetim planını kim hazırlar?

Site nedir?

Birden fazla konut bloğunu içinde barındıran yerleşim alanlarına site deniyor. Peki konut siteleri nasıl yönetiliyor? Site nedir? Site nasıl yönetilir? İşte site yaşantısına dair merak ettikleriniz...

Site yöneticisinin hakları!

Site yöneticisinin veya site yönetim kurulunun görev ve sorumluluklarının yanı sıra, hakları da bulunuyor. Peki buna göre site yöneticisinin hakları neledir? İşte site yöneticisi hakları...

Site yönetimi nasıl kurulur?

Sınırları belirlenmiş bir alanda birden fazla konut bloğunun olduğu yerleşim alanları, site olarak adlandırılıyor. Site yönetiminin nasıl kurulacağına ilişkin hükümler, yönetmelikte veriliyor. Buna göre site yönetimi nasıl kurulur?

Site yönetimi seçimi!

Birden fazla anagayrimenkule sahip yapı alanları "site" olarak ifade ediliyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre, yönetilmesi zorunlu olan yapılar arasında olan sitelerin "site yönetimi seçimi" nasıl yapılır?

Site yönetimi yönetmeliği!

Site yönetimi ile ilgili hükümler, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun "Beşinci Bölüm"ünde yer alıyor. Söz konusu site yönetimi yönetmeliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Diyarbakır'da site sakini ve yöneticisi arasında bıçaklı kavga: 3 ölü 1 yaralı!

Diyarbakır'da bulunan bir sitede yönetici ve site sakini arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada site yöneticisi hayatını kaybetti.

Site yöneticisi ortak alanı istediği gibi kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yönetici site içinden biri ama dairesinin etrafını çevirmiş. Geniş geniş alanları kaplamış, üzerini de kapatmış, kimseyi sokmuyor. ‘Kaldır’ diyorlar kaldırmıyor. Bunun gibi işgallerle alanını alabildiğine büyütmüş. Bu durum karşısında ne yapılabilir?' sorusunu cevapladı.

Demet Akalın, sahte site yöneticisinden şikayetçi oldu!

Güzel şarkıcı Demet Akalın, kendisini site yöneticisi olan tanıtan, geç saatlerde defalarca arayan kişiyi Savcılığa şikayet etti.

Sinop'ta site yöneticisinin sağlıkçılar için astığı yazı tepki çekti!

Sinop'ta site girişine asılan 'sağlık çalışanlarının ön asansörleri değil, arka asansörleri kullanmalarını rica ederiz' yazılı uyarı tepkilere yol açtı. Uyarı yazısının asıldığı sitenin yöneticisi Zafer Karagülle, tepkilerden sonra özür diledi.

2 maddede site yöneticisi görevleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yöneticisi görevleri" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ahu Tuğba'dan site yöneticisi ile tartışan manevi annesine destek!

Güzel oyuncu Ahu Tuğba, aidat borcunu ödemediği gerekçesiyle tartıştığı sitenin yöneticisi tarafından tehdit edilen manevi annesi Suzan Öktemer'in yardımına koştu...

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Site yönetimi kime aittir?

Site yöneticisi, toplu yapı temsilciler kuruluna katılan yönetici ve temsilcilerin, yönettikleri ve temsil ettikleri bağımsız bölüm sayısı oranında kullandıkları oylar ile belirleniyor. Peki, site yönetimi kime aittir?

Site yöneticisinin 4 bahanesi!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yöneticilerin bahanesi" konulu yazı yazdı.

Site yöneticisi nasıl olmalıdır?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "site yöneticisinde olması gereken özellikler" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

8 soruda apartman yöneticisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda da belirtildiği gibi site ya da apartmanlar da şartlar uyuyorsa mutlaka yönetici bulunması gerekiyor. Peki apartman yöneticisi aidat öder mi? Apartman yöneticisi ne zaman değişir? diyorsanız işte yanıtı...

Site yönetmeliği 2017!

Site yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik kapsamında site yönetimi, site yöneticisi, site sakinlerinin hak ve sorumlulukları yer alıyor..

Adapazarı'nda site yöneticisi Gürsel Şahin'i öldüren zanlı tutuklandı!

Adapazarı ilçesinde ödemediği doğalgaz aidat borcunu istediği iddiasıyla site yöneticisini öldüren zanlı tutuklandı.

site yöneticisi Haberi

site yöneticisi

1-) Site yönetimlerinde giderler sakinlere ve maliklere yönelik olmak üzere iki ayrılır.


2-) Sakinlere yönelik olan giderler işletme projesinde düzenlenir ve aidat adı ile bağımsız bölümlere paylaştırılır tahakkuk ve tahsil edilir.


3-) Aidatların paylaşımı yönetim planındaki esaslar çerçevesinde yapılır ve onay makamı genel/temsilciler kuruludur.


4-) Sitenin daha bakımlı,daha güvenli, daha temiz olması için oluşacak enerji,personel, malzeme,organizasyon giderleri bu aidatlardan karşılanır.


5-) Temel olarak sitenin demirbaşına kaydedilecek yenilik ve ilavelerden kaynaklanacak giderler ise demirbaş avansı adı altında, arsa payı oranında bağımsız bölümlere paylaştırılır, tahakkuk ve maliklerden tahsil edilir.


6-) Yenilik ve ilavenin alım ve cinsi ile giderlerinin tahsilatında izlenecek yöntemde karar yetkisi, genel/temsilciler kurulundadır.


7-) Aidatlara uygulanacak gecikme tazminatı oranı ve hukuki süreci  demirbaş avansına da uygulanır..


8-) Her iki giderlerdeki olumsuz sapma yapabilecek ek giderlere, kat...