25 / 04 / 2024

Site yönetimi nasıl kurulur?

Site yönetimi nasıl kurulur?

Sınırları belirlenmiş bir alanda birden fazla konut bloğunun olduğu yerleşim alanları, site olarak adlandırılıyor. Site yönetiminin nasıl kurulacağına ilişkin hükümler, yönetmelikte veriliyor. Buna göre site yönetimi nasıl kurulur?



Site yönetimi nasıl kurulur?

Konut sitelerinin yönetiminin oluşturulması ve yönetim kurulunun görevlerini doğru bir şekilde yerine getirmesi, site yaşantısının refahını yükseltiyor. Sitenin bakımının yapılması, komşuluk ilişkilerinin düzenlenmesi gibi birçok husus site yönetiminin konusu oluyor. Peki site yönetimi nasıl kurulur, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Site yönetimi, kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Kat maliklerinden yönetime bir veya birden fazla kişinin aday olması halinde,  yönetime kimin atanacağı kat maliklerinin oyları ile belirleniyor. 


Site yönetimi yönetmeliğinde belirtilen hükümlere göre, site yönetiminin oluşturulabilmesi için ilk olarak binada kat maliki olan kimselerin en az 3'te 1'inin "Genel Kurul" çağrısı üzerine toplantı yapılıyor.


Söz konusu toplantı çağrısının ise, belirlenen toplantı tarihinden en az 15 gün öncesinde yapılması gerekiyor.


Toplantı günü, kat malikleri ile yapılan toplantıda yönetim seçimi için adaylığını koyan kat malikleri için oylama yapılıyor. Kat maliklerinin salt çoğunluğu yani yüzde 51'inin kararı ile yönetim kurulu ya da yönetici seçiliyor.


Yönetime bir kişi atanmışsa, kişi "Yönetici" unvanını alıyor. Ancak yönetime en az üç kişi atanmışsa "Yönetim Kurulu" unvanına sahip olunuyor.



Site yönetimi seçimi!
Site yönetimi yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön