26 / 04 / 2024

sitelerle ilgili kararlar nasıl alınır

sitelerle ilgili kararlar nasıl alınır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

Bakan Murat Kurum açıkladı: Fahiş kira artışlarına çözüm!

Bakan Murat Kurum açıklama yaptı. Artan kira fiyatları için vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Kira artışları ile ilgili kararlar verildi. Yüzde 25’lik zam sınırı kalkacak mı? İşte tüm konuyla ilgili detaylar…

Emeklilere o bankadan büyük müjde. 9.200 TL'ye kadar çıkardılar. Şimdi bakın

Bankalar emekli promosyon miktarlarıyla ilgili kararlarını açıklamaya devam ediyor. Finansbank'tan da emekli promosyonu hakkında önemli bir adım geldi. Banka promosyon miktarında 9 bin 200 TL düzenlemesi yaptı.

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Hem yurt dışı hem de yurt içindeki piyasaların adeta nefeslerini tutarak beklediği faiz kararları açıklandı. Avrupa ve İngiltere merkez bankaları faiz kararlarını duyurdu. Peki bu iki dev bankanın faizle ilgili kararları nasıl oldu?

EYT’nin detayları şekillenmeye başlıyor! Emeklilik şartı için bu tabloda olabilirsiniz! Emeklilik için hemen buraya...

Milyonlarca vatandaş yıl sonunda netliğe kavuşması beklenen EYT ile ilgili kararları büyük bir heyecan ile bekliyor. EYT’de ‘kademli geçiş’ detay ise akıllarda soru işareti yaratıyor. İşte detaylar…

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Acele kamulaştırma kararları TBMM'de!

Acele kamulaştırma kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akiş GYO'nun genel kurul kararlarının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Nilüfer Belediyesi'nden OSB'lerin emlak vergisine ilişkin açıklama!

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Nilüfer'in 'sanayi kenti' kimliğini mevcut haliyle korumak, ama 'tarım kenti' kimliğini büyütmek istiyoruz" dedi. Erdem, OSB'lerin emlak vergilerinden muafiyetiyle ilgili kararlar sebebiyle kaynak kaybı yaşadıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in tahliye ve yıkım kararlarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki gösterdi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden kira indirim müjdesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında kira düzenlemeleriyle ilgili kararlar aldı. 

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cennet koyların yeni koruma statüleri iptal edildi!

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Yeşil GYO genel kurul kararları tescil edilemedi!

Yeşil GYO'nun genel kurul kararları tescile ait bir durum bulunmadığından tescil edilmedi. Konuyla ilgili İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne dosyaya işlenmek üzere bilgi verildi.

sitelerle ilgili kararlar nasıl alınır Haberi

sitelerle ilgili kararlar nasıl alınır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Normal bir gün, normal bir üç kişilik yönetim kurulu toplantısı. Duyan geldi, bir de baktık ki 5/4 ekseriyet olmuşuz (20 villalık bir site). 5/4 gerektiren bir kararı alabilir miyiz, yasal mıdır?" sorusunu yöneltti. 

***

Okuyucularım, gelen mektuplarda bugünlerde kat mülkiyeti ile ilgili çokça yazıma tanık olduklarını söylemekteler. Evet öyledir çünkü bu ay yılbaşı yani yılın ilk ayı ve dolayısıyla da kat malikleri toplantısının yapılması gereken bir ay. Mesela okuyucumun sorusu, yaptıkları bu toplantının bu yılın kat malikleri toplantısı olarak kabul edilip edilmeyeceği hususudur.

Ancak ben kendilerine ‘evet geçerlidir’ diyemeyeceğim. Zira kat malikleri toplantısı için öncelikle toplantı günleri belirlenecek. Yapılacak davette...