28 / 03 / 2024

Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü

Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü

Karayolları, bu yıl 200 köprünün projesini bitirmeyi hedefliyor. Ayrıca 150 yeni köprü yapılacak ve 15 tarihi köprü de restore edilecek.

Bosna Hersek Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü restore edildi!

Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü'nde, 5 yıldır süren restorasyon çalışmaları sona erdi. Şanlı, projeyle köprünün onarım ve bakımının yaklaşık 5 milyon avroya mal edildiğini söyledi.

Suzan Sabancı Dinçer Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'na talip oldu iddiası!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı, Suzan Sabancı Dinçer'in, Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'nı satın almak için harekete geçtiği iddia edildi. Dinçer ise söz konusu iddiaları yalanladı.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Emlak yatırımcılarının yeni gözdesi: Beykoz Çavuşpaşa!

Kavacık ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yakın konumda bulunan Beykoz'un Çavuşpaşa Mahallesi, emlak yatırımcılarının yeni gözdesi oldu. Birçok işadamı Çavuşbaşı'nda korona sürecinde arsa topladı.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1761 ada, 1, 2, 3, 4 parseller, 1762 ada, 1, 2 parseller ve 2 ada, 38 parsel ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Hüseyin Avni Paşa Korusu'na kaçak inşaat mı yapılıyor?

İşadamı Mehmet Cengiz’in aldığı Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda sular durulmuyor. Koruda tek katlı bir müştemilatın yerine ev gibi üç katlı bir bina yapıldığı iddia edildi.

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

İzmit Mehmet Ali Paşa Cami ibadete açılıyor!

İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin alt katı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde açılacak.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

550 yıllık İshak Paşa Hamamı 3.5 milyon dolara satılıyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen, Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Hüseyin Avni Paşa'nın miras davasında flaş gelişme!

Osmanlı sadrazamlarından Hüseyin Avni Paşa’nın 4’üncü kuşak torunları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün (FSM) Anadolu Hisarı’ndaki 113 dönümlük arazinin dedelerine ait olduğunu iddia ederek, dava açtı.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden biri olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi, Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda sona gelindi!

Aksaray’da çok uzun yıllar boyunca şehirler arası otobüs terminali olarak hizmet veren eski terminal binası Piri Mehmet Paşa Çarşısı'na dönüştü.

Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü Haberi

Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü

Karayolları bu yıl köprülerle donatılacak.  Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bu yıl 200 köprü projesini bitirmeyi, 32 kilometrelik 150 yeni köprü yapımını, 156 köprünün onarımını ve 15 tarihi köprünün ise restorasyonunu hedefliyor. Son 13 yılda köprü yapım çalışmaları kapsamında 153,8 kilometre uzunluğunda bin 912 köprü yapımı, 837 köprünün bakım ve onarımı, 434 tarihi köprünün restorasyon projeleriyle 178 tarihi köprünün restorasyon çalışmaları tamamlandı. KGM bu yıl da 200 köprünün projesini bitirmeyi, 32 kilometre uzunluğunda 150 köprünün yapımını, 156 köprünün onarımını ve 15 tarihi köprünün ise restorasyonunu planlıyor. 


400 MİLYON TL AYRILDI 


Bütçe imkanları dahilinde 2016 yılında köprü yapımı için 193 milyon 650 bin lira ödenek ayrılması öngörülüyor. Tahsis edilecek ödenekle bu yıl 45 köprü tamamlanacak. Ancak bölünmüş yol yapımına paralel olarak devam eden...