20 / 04 / 2024

spk gayrimenkul sertifikası

spk gayrimenkul sertifikası

Metrekare bazında satışların önünü açan "Gayrimenkul Sertifikası" yeniden uygulamaya geçiyor. Sistem küçük birikimi olan vatandaşları büyük yatırımlara ortak edecek...

Ege Yapı GYO oluyor! SPK'dan izin çıktı!

EgeYapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz yolunda ilk aşamayı tamamlayarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) dönüşüm iznini aldı.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

SPK'dan gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilişkin düzenleme!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklikler, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

Vatandaş artık mega projelere ortak olabilecek!

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Ocak 2020!

Park Mavera 3'te gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları yayınlandı....

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Aralık 2019!    

TOKİ projelerinden Park Mavera 3 projesinde, gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları yayınlandı....

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Kasım 2019!

TOKİ projelerinden Park Mavera 3 projesinde, gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları yayınlandı....

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan SPK'ya kira sertifikası başvurusu!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt içi kira sertifikası ihracına ilişkin SPK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın 350 milyon TL nominal değerli fazla talep gelmesi durumunda ek satış ile halka arz tutarı 450 milyon TL'ye kadar arttırılabilecek 98 gün vadeli 5. Tertip kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurt içinde ihracına ilişkin ilişkin başvurumuz SPK tarafından onaylandı...

spk gayrimenkul sertifikası Haberi

spk gayrimenkul sertifikası

1995 yılında uygulamaya giren ancak başarısız olması nedeniyle rafa kalkan "Gayrimenkul Sertifikası" SPK'nın hazırladığı taslakla yeniden uygulanmaya başlanacak.

SPK'nın 1995 yılında çıkardığı bir tebliğ ile 1996'da Emlak Bankası tarafından Ataşehir'de 382 konut için ihraç ettiği ancak beklenen ilgiyi görmemesi nedeniyle unutulan düzenleme şimdi tekrar vatandaşın hayatına girecek. 


Hem vatandaş hem de inşaatçı firma kazanacak

Konut üretiminin hız kazandığı ve kentsel dönüşüm projeleriyle daha da hızlanacağı öngörülen günümüzde bu uygulama hem vatandaşlara hem de inşaat yatırımcılarına büyük kolaylıklar sağlayacak. 


Küçük yatırımcıları büyük kazançlara ortak edecek

Metrekare bazında satışların önünü açacak olan gayrimenkul sertifikası küçük birikimleri olan vatandaşları büyük yatırımlara ortak edecek. Tüketiciler, gayrimenkul sertifikasıyla konutları bütün olarak değil metrekare bazında satın alabilecekler. Proje tamamlanana kadar sertifika borsada işlem görecek. Sertifika sahipleri isterlerse daireyi ya da...