19 / 04 / 2024

Standard - Poor’s

Standard - Poor’s

Standard - Poor’s (S&P) yaptığı açıklamada konut kredilerinde şu an herhangi bir yükselişin olmadığını belirtip, “Ama ticari gayrimenkullerdeki büyüme bir balon yaratma potansiyeli taşıyor” uyarısında bulundu.

Emlak devi için karamsar rapor geldi: Senelerce bekleyecekler!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Çin'in emlak devi Evergrande alacaklılarının senelerce bekleyebileceğini kaydetti. Söz konusu raporda, küçük ödemelerin bile uzun süreceğine değinildi.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Doların yönü resmen belli oldu! Dolar borcu olanlar ters köşe olacak! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) dolar kuru ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Doların yönü belli oldu! Dolar borcu olanlar ters köşe olacak! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi.

Harley Davidson Softail Standard 12 Ekim 2022 fiyat listesi!

Yalın, sadeleştirilmiş bobber tarzı ve özelleştirilme için yazısız branda ile dikkat çeken Harley Davidson Softail Standard fiyatları ne kadar? İşte Harley Davidson Softail Standard 12 Ekim 2022 fiyat listesi...

S&P açıkladı! Sterlin yerin dibinde şimdi de resesyon!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), İngiltere ekonomisinin bu yılın dördüncü çeyreğinde teknik bir resesyona girebileceğini açıkladı.

S&P'den Türkiye ekonomisi için karamsar karar!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye’nin kredi notunu ‘B+’dan ‘B’ye düşürdükten sonra yıl sonu dolar/TL kuru tahminini 20,50 seviyesi olarak belirledi.

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 5.2'ye, gelecek yıl için büyüme tahminini ise yüzde 2.8'e çıkardığını açıkladı.

Finans devlerinden yatırımcılara tarihe not düşülecek uyarı! Bir dahaki sefere çok farklı olacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s kripto para piyasasındaki büyük düşüşün dünya piyasalarını bu defa etkilemediğini ancak bir sonraki düşüte piyasaların olumsuz etkilenebileceği analizinde bulundu.

Siemens ile hijyen standardınızı yükseltin… İşte Siemens elektrikli süpürgeleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Siemens elektrik süpürgeleri, derinlemesine temizlik performansları ile oldukça iddialı. Gelin Siemens elektrik süpürgelerine ve Mart 2022 fiyatlarına birlikte bakalım…

Standard - Poor's: Avrupa Merkez Bankası, faiz artışına kapı açıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard - Poor's (S&P) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Mart 2022'den itibaren piyasaları para politikası normalleşmesi için hazırlamaya başlayabileceğini belirtti.

S-P Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümünde herhangi bir güncelleme olmadığını açıkladı.

S-P ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e çıkardı.

Standard - Poor’s Haberi

Standard - Poor’s


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), son yıllardaki hızlı kredi büyümesi nedeniyle Türk bankalarının aktif kalitesinin ekonomideki olası bir yavaşlama karşısında kırılgan olduğunu belirtti. S&P tarafından hazırlanan bankacılık raporunda, bankaların aktif kalitesi, kârlılık ve sermaye yapısının görece güçlü olduğuna dikkat çekilmesine rağmen, “Bu güçlü tarafların son yıllardaki hızlı kredi büyümesi sebebiyle baskı altında kalmaya başladığına inanıyoruz” denildi. 


Raporda, konut kredilerinde herhangi bir yükseliş şu an için görülmese de, ticari gayri menkullerdeki büyümenin bir şişkinlik yaratma potansiyeli taşıdığı uyarısında bulunuldu. Bankaların faaliyet ortamının “Artan iç siyasi risk ve Fed’in tahvil alımlarını azaltmasının etkileri ve ekonomideki büyüme nedeniyle bozulduğu” ifade edildi. 


Bankalara olumsuz etki


Geçen 4 yıldaki kredi büyümesi sonucu kredilerin gayrı safi yurtiçi hasılaya oranının 20 puanın üzerinde artarak yüzde 60’a yaklaştığı...