20 / 04 / 2024

su yalıtımı nasıl yapılır

su yalıtımı nasıl yapılır

YEM Yayın’ın yeni kitabı Mimari Yapılarda Su Yalıtımı, BTM Bitümlü Tecrit Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.’nin değerli katkılarıyla yayınlandı.

Su yalıtımı bina ömrü ve insan sağlığı için şart!

Tatil sezon yaklaşırken, uzmanlar tatil beldelerinde yıl boyu kapalı kalan yazlıkların sahiplerini, kanserojen etkilerin önüne geçme, bina ömrünü uzatma ve depreme dayanma açısından hayati önemdeki “su yalıtımı” konusunda uyarıyor.

Su yalıtımı olmayan bina taşıma kapasitesini kaybediyor!

17 Ağustos 1999 sabahı, 03.02’de, Kocaeli Gölcük merkezli, richter ölçeğine göre 7,4 büyüklüğünde gerçekleşen depremde resmi kayıtlara göre; 17 bin 480 kişi öldü, 23 bin 781 kişi yaralandı,

Su yalıtımsız binanın depremde hiç şansı yok!

Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan: “Su yalıtımı yapılmış olsaydı, Marmara depreminde yıkılan binaların yüzde 64’ü ayakta kalacak; ölümler ve yaralanmalar da aynı oranda azalacaktı” dedi.

Su yalıtımı bina sağlamlığı için önemli!

Yaz mevsimi ile şenlenen tatil beldelerinde yıl boyu kapalı kalan yazlıkların sahiplerini her yıl kötü sürprizler bekliyor. Uzmanlar uyarıyor: “Yazlık alırken ‘su yalıtımı var mı?’ diye sorun!

ISOSPRING yalıtım malzemesi ile depreme karşı koruma!

Yalıtım ve zemin kaplama firması Eclectia'nın üretimini Türkiye' deki fabrikasında gerçekleştirdiği ISOSPRING yalıtım malzemesi ile “su yalıtımı yapılmış bir bina’yı depremin yıkıcı etkilerine karşı korumak mümkün.

Burhan Karahan: Su yalıtımında standart dışı malzeme güvenli değil!

Su yalıtımının, depreme dayanıklı bir yapı inşa etmenin 'olmazsa olmazı' olduğunu vurgulayan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER). 38. Yapı Fuarı'nda da bilgilendirme çalışmalarını sürdürdü ve standartların önemine dikkat çekti.

Su yalıtımı binaları depreme karşı koruyor!

Binaların ömürlerini ve dayanıklılığını etkileyen en önemli unsurların başında gelen su yalıtımı, bilinçli inşaatçılar sayesinde yeni inşa edilen projelerin yer verdiği olmazsa olmaz özelliklerden olmaya başladı.

Kalekim'den Ultralastic ile su yalıtımında iddialı çözüm!

Kalekim, su yalıtımının öneminin bilincinde olan mükemmelliyetçi tüketici ve profesyoneller için geliştirdiği su yalıtım ve beton koruma harcı Ultralastic ile en hızlı ve güvenilir çözümleri sunuyor.Ultralastic,iç ve dış mekanlarda rahatlıkla uygulanabili

Su yalıtımı yapılması binaların depreme dayanıklılığını artırıyor!

Binalarda su yalıtımı yapılarak, deprem gibi afetlerde can kayıplarının yüksek oranda önlenebileceği bildirildi. Uzmanlar, deprem riski bulunan gelişmiş ülkelerde, su yalıtımı yasal olarak zorunlu tutuyor.

Binalarda su yalıtımı deprem riskini azaltıyor!

Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, " Su yalıtımsız binalar, depremde yer bir olup can alıyor. Su yalıtımı yapılmış olsaydı, Marmara depreminde yıkılan binaların yüzde 64'ü ayakta kalacaktı" dedi..

Burhan Karahan: Su yalıtımı tüm binalarda zorunlu olmalı!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Başkanı Burhan Karahan, depremlerde meydana gelen yıkımların büyük bölümünün su yalıtımı eksikliğinden kaynaklanan korozyon (paslanma) yüzünden meydana geldiğini söyledi.

Su yalıtımı sadece kamu binalarında değil, tüm binalarda zorunlu olmalı!

Binaların sağlamlığını artıran başlıca unsurlardan biri olan su yalıtımı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile kamu binalarında zorunlu hale getirildi. Su yalıtımının bütün binalarda zorunlu olması konuşuldu...

Su yalıtımı ile binaların çatılarında çiçek yetiştirebilirsiniz!

Binanızın çatısına yaptıracağınız su yalıtımıyla yemyeşil bir bahçeye de sahip olabileceğinizi biliyor musunuz? Çatınızdan kar ve yağmur suları sızmazken, rengarenk sevdiğiniz çiçeklerinizi dilediğiniz gibi büyütebilirsiniz...

Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır?

Yalıtım nedir? Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır? Diye soruyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Onduline Avrasya’nın 1996'da piyasaya sürdüğü su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve güvenliğini de sağlıyor. Sistem, sağlam temelli binalar oluşturulmasına destek sağlıyor.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Su yalıtımı olmayan binalar depreme dayanamıyor!

Son yıllarda ülkemizde yaşanan depremler herkesi tedirgin ederken birçok binanın depreme dayanıklılığı da tartışılmaya başladı. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur su yalıtımı olmayan binaların depreme dayanmadığını dile getirdi. 

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Enerjide verimliliğin anahtarı yalıtım ve ölçüm cihazları!

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın yaptığı açıklamada "Sadece kış döneminde yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde, 5 yılda daire başına 2500 liranın üzerinde tasarruf sağlanabilir" diye konuştu.

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, 2018'de hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğünün 12 milyar lira, su yalıtımı pazarının büyüklüğünün ise 7,6 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

Su yalıtımı depreme karşı kalkandır!

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Akdemir, Su sızıntılarının binaların yaşam sürecini ve dayanıklılığını etkileyen en önemli faktörlerden olduğunu söyledi...

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

su yalıtımı nasıl yapılır Haberi

su yalıtımı nasıl yapılır

Mimarlık, tasarım, mühendislik, şehircilik, kentleşme, endüstri ürünleri tasarımı, peyzaj tasarımı, arkeoloji, kültür, sanat vb. konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın’ın yeni kitabı Mimari Yapılarda Su Yalıtımı, BTM Bitümlü Tecrit Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.’nin değerli katkılarıyla yayınlandı.


Doç.Dr. Çiğdem Tekin, Yrd.Doç.Dr. A. Cüneyt Diri ve İnşaat Mühendisi Jozef Bonfil tarafından yayıma hazırlanan Mimari Yapılarda Su Yalıtımı; bir binanın kullanım ömrü boyunca suya ve suyun etkilerine karşı dayanıklılığını koruyabilmesi için tüm yapılması gerekenleri aşama aşama çizimler, fotoğraflar, grafikler ve tablolar eşliğinde anlatan temel bir başvuru kaynağı olma niteliği taşıyor.


Uygulama öncesi incelemeler, verilerin toplanması, sistem ve malzeme seçimi, ön hazırlıklar ve uygulamanın başlangıcından bitmesine kadar olan süreçte, hangi sıraya göre nelerin yapılacağını, hangi prensiplere uyulacağını, hangi yöntemlerin izleneceğini aktaran Mimari Yapılarda Su...