28 / 03 / 2024

sulak alanlar koruma ilkeleri

sulak alanlar koruma ilkeleri

Sulak alanlar içinde bulunan korunan alanların yönetimi ise ilgili Yönetmelik ile belirlenen ilke ve esaslara uygun olarak ilgili idaresince gerçekleştirilir. Peki, sulak alanlar nasıl korunur? İşte yanıtı...

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Sit alanları ranta açılıyor iddiası!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan kritik karar geldi. Bakanlık özel koruma alanlarının da dahil olduğu alanları enerji yatırımlarına açtı.

4 ildeki bazı bölgeler koruma kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bazı alanların koruma kapsamı alınması kararı verildi.

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Fatih 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Fatih ilçesi, ( Tarihi Yarımada ) 1. Derece Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Notu Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Tarihi sit alanlarının koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararı" 31439 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü açıldı!

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü biraz daha açıldı. “Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldı.

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31428 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Edremit'teki sulak alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Edremit-Zeytinli’deki sulak alanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açıldığını ve konut alanı olarak satışa sunulacağını açıkladı. Dernek başkanı Süheyla Doğan, ekosistemin zarar görmesi ve deprem riski konusunda uyardı.

4 ilin sit alanları 'koruma alanı' olarak tescillendi!

Zonguldak, Denizli, Isparta ve Konya'da bulunan bazı doğal sit alanları, doğal koruma, sürdürülebililir koruma, kontrollü kullanım ve nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi.

O arazi sahiplerine kötü haber!

Özel çevre koruma bölgelerinde kullanma esaslarına aykırı hareket edenlere yönelik 80 bin 465 lira, sulak alanları doldurup, kurutarak arazi kazanmaya çalışanlara da 402 bin 385 lira ceza uygulanmasına karar verildi. 

sulak alanlar koruma ilkeleri Haberi

sulak alanlar koruma ilkeleri

Sulak alanlar nasıl korunur?

Tabii veya suni, devamlı veya geçici, suları durgun veya akıntılı, tatlı, acı veya tuzlu, denizlerin gelgit hareketlerinin çekilme devresinde altı metreyi geçmeyen derinlikleri kapsayan, başta su kuşları olmak üzere canlıların yaşama ortamı olarak önem taşıyan bütün sular, bataklık, sazlık ve turbiyeler ile bu alanların kıyı kenar çizgisinden itibaren kara tarafına doğru ekolojik açıdan sulak alan kalan yerleri Sulak Alan olarak tanımlanıyor. Peki, sulak alanlar nasıl korunur?


Herhangi bir korunan alan içinde bulunan sulak alanlar ile içme suyu havzası niteliğindeki sulak alanlar bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak sulak alanın ekolojik karakterini koruyacak şekilde ilgili mevzuata uygun olarak yönetiliyor.


Sulak alanlar içinde bulunan korunan alanların yönetimi ise bu Yönetmelik ile belirlenen ilke ve esaslara uygun olarak ilgili idaresince gerçekleştirilir.


Diğer Sulak...