29 / 03 / 2024

süleyman şah türbesi nerede

süleyman şah türbesi nerede

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması sırasında YPG ile işbirliği yapıldığı iddialarının doğru olmadığını belirterek türbenin, yeniden eski yerine taşınacağını açıkladı.

Süleyman Şah Türbesi tarihten izler taşıyor!

TİKA'nın Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi için hazırladığı proje, Hazreti Süleyman'ın mabedi Kubbet-üs Sahra ile Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'nden izler taşıyor.

Süleyman Şah Türbesi'nin yol çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Suriye Eşmesi'nde yapımı süren Süleyman Şah Türbesi'nde incelemelerde bulundu. Güvenç: "Vatandaşlarımız türbeyi bundan sonra çok daha rahat ziyaret edebilecekler" dedi.

Süleyman Şah Türbesi birkaç gün içinde bitecek!

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Şah Fırat Operasyonu" kapsamında yurda getirilen manevi değeri yüksek ecdat yadigarı emanetlerin muhafaza edildiği karakolu ziyaret etti.

Suriyede'ki Süleyman Şah Türbesi taşındı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha önce iki kez nakledilen Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yeni mekânına nakledildiğini, bunun da geçici bir nakil olduğunu ifade etti.

Süleyman Şah Türbesi'nin yerine yapılacak türbenin inşaatına başlandı!

Türbenin yeni yeri Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin sınır bölgesindeki Eşme köyünün tam karşısında yer alıyor. Türkiye tarafından gözle görülebilecek bir mesafede, Suriye topraklarının 200 metre kadar içinde.

Süleyman Şah Türbesi 4,2 milyon liraya onarıldı!

Türkiye' nin sınırları dışındaki tek toprağı olan Suriye Süleyman Şah Türbesi 'nin, 6 yıl önce ülkeden gönderilen malzemelerle yaklaşık 4,2 milyon liraya onarıldığı belirtildi.

Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi nasıl inşa edildi?

Süleyman Şah Türbesi'nin mimarı Prof. Dr. Ünal Demirarslan, Türkiye'nin sınırları dışındaki tek Türk toprağı olarak kabul edilen Süleyman Şah Türbesi'nin yapılış hikayesini anlattı. İşte Demirarslan'ın anlatımıyla Süleyman Şah Türbesi'nin sırları...

Ünal Demirarslan kimdir?

Prof. Dr. Ünal Demirarslan, Türkiye’nin yurtdışındaki tek Türk toprağı olan Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin mimarıdır. Peki Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ünal Demirarslan kimdir? İşte biyografisi…

Kula'da Süleyman Şah Türbesi restorasyonu başladı!

Manisa Kula'da, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’ nde görevli Rüstem Bozer gözetiminde kazı çalışmaları tamamlanan Süleyman Şah Türbesi Restorasyon çalışmaları başladı.

Süleyman Sözen kimdir? Hazine Müsteşarlığı’nda ne iş yaptı? Garanti BBWA’da hangi alanda çalışıyor?

Süleyman Sözen hangi alanlarda çalıştı? Doğuş Grubu’nda ne iş yaptı? Şu an hangi alanda çalışıyor? İşte Süleyman Sözen ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Ahmet Süleyman Karakaya hangi okuldan mezun oldu? Ne zaman genel müdür yardımcısı oldu?

Körfez GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda, Riskin Erken Saptanması Komite Üyesi olan Türk iş insanı Ahmet Süleyman Karakaya, nerede doğdu? Hangi bölümde okudu? Hangi görevlerde yer aldı? İşte Ahmet Süleyman Karakaya ile ilgili merak edilen her şey...

Kamil Süleyman Yazıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Türkiye'nin önemli holdinglerinden Anadolu Grubu ve Yazıcılar Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı Kamil Süleyman Yazıcı kimdir? Kamil Süleyman Yazıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Kamil Süleyman Yazıcı'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Tuncay Özilhan`nın hayatına dair merak edilenler.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Meydana gelen büyük depremler sonrasında ülke genelinde resmen göç başladı. Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Uzman isimler peş peşe Türkiye'nin depremselliğine ilişkin açıklamalarda bulunurken; beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Prof. Dr Süleyman Pampal'dan tüyler ürperten uyarı: İstanbul depremi için beş altı yıl zaman kaldı!

Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr Süleyman Pampal, İstanbul depreminin kapıda olduğunu dile getirerek, İstanbul depreminin yüzde 60-70 ihtimale yükseldiğini söyledi. Pampal, "Şurada beş altı yıl zaman kaldı." dedi.

Bakan Süleyman Soylu resmen açıkladı: 1 milyon Suriyeliye ev yapılacak!

Suriye'nin İdlib kentinde inşa edilen briket evlerin teslim töreninde önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 1 milyon Suriyeli'ye ev inşa edileceğini söyledi.

Süleyman Soylu'dan dikkat çeken İstanbul depremi açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin afetlere hazır hale gelmesi ve toplumun afet bilincinin her an yükseltilmesi için 2022'yi afet tatbikat yılı ilan ettiklerine dikkat çekerek bu senenin tatbikatlarla geçeceğinin altını çizdi.

Süleyman Soylu: Deprem hareketliliğimiz giderek artıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem hareketliliğinin gittikçe yükseldiğine vurgu yaparak, "Bütün bilimsel veriler ciddi depremlerle karşı karşıya olduğumuza işaret etmektedir" açıklamasında bulundu.

Süleyman Soylu'dan incelenen İBB dosyalarına ilişkin açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul’daki 24-25 dosya ne oldu?" sorusuna yanıt verdi. Soylu, İstanbul'da 34 dosya bulunduğunu belirterek, araştırma raporu düzenlendiğini dile getirdi.

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

Süleyman Pampal: Türkiye'nin her yeri için alarm zilleri çalıyor!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Elazığ'da yaşanan depremlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Pampal, depremle ilgili olarak "Bu Türkiye'de yerleşim yerlerinin içinden geçen çok önemli ve çok büyük depremler olmuş bir fay" dedi. 

süleyman şah türbesi nerede Haberi

süleyman şah türbesi nerede

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması sırasında YPG ile işbirliği yapıldığı iddialarının doğru olmadığını belirterek "Oradaki unsurların hepsine şunu söyledik; 'Sakın ha karşımıza çıkmayın, karşımıza çıkanı vururuz' dedik" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Süleyman Şah türbesinin, yeniden eski yerine taşınacağını açıkladı.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendisi hakkında verilen gensoru açılmasına ilişkin önerge ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Çavuşoğlu, Meclis'i her zaman ciddiye aldıklarını belirterek, “Özellikle diplomasiye de önem veren bir bakan olarak bu Meclis'e her zaman geliriz, hesap veririz, bilgi veririz. Meclis'imizi her zaman ciddiye alıyoruz" ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin bölgesindeki çatışmaların devam ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Tüm dünyanın gözü bu bölgede ve Türkiye'de ve Türkiye'nin uyguladığı dış politikada. Bu sorunların hiçbirisini Türkiye çıkarmadı, hiçbirisinden Türkiye sorumlu değil. Türkiye sadece bu sorunları...