29 / 03 / 2024

Sultan 2. Abdülhamid Araştırma Merkezi açılış

Sultan 2. Abdülhamid Araştırma Merkezi açılış

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Yıldız Kampüsü'nde restore edilen Şehzade Köşkleri'nde faaliyet gösterecek, "Sultan 2. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurdu...

100. yıl müjdesi! Karadeniz gazından sevindiren gelişme

Yeni keşif için yola çıkan Abdülhamid Han sondaj gemisi, Akseki-1 kuyusunda çalışmaları devam ettiriyor. Akseki-1’in, Akdeniz’in doğusunda doğalgaz potansiyeli en yüksek saha olduğu ifade ediliyor. 29 Ekim’de de Cumhuriyet’in ilanının yüzüncü yılında müjde yolda.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Amazon 2 dolara verilerinizi satın alıyor!

Amazon yeni bir reklam programı başlattı. Reklam trafiğini izleme karşılığında kullanıcılara ayda 2 ABD doları sunacak.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Denizli'deki 591 yıllık Sultan 2. Murat Camisi restore ediliyor!

Denizli'de yer alan Sultan 2. Murat Camisi'nin restorasyon çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

İnova Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnova Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdülhamid Kablan tarafından kuruldu.

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

Tarihi yalıda komşu paniği!

II. Abdülhamid döneminde 1906 yılında Raimondo Daronco tarafından Sara Sultan'ın ikiz torunlarına yapılan Yeniköy'de bulunan Faik ve Bekir Bey yalısında yaşayan kardeşlerin başı komşusuyla dertte.

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

Filyos Limanı 2020'de açılacak!

150 sene önce Abdülhamid tarafından gündeme getirilen Filyos Limanı projesinde son aşamaya gelindi. Projenin 2020 yılında açılması bekleniyor. 

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

Sultan 2. Abdülhamid Araştırma Merkezi açılış Haberi

Sultan 2. Abdülhamid Araştırma Merkezi açılış
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Yıldız Kampüsü'nde restore edilen Şehzade Köşkleri'nde faaliyet gösterecek, "Sultan 2. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurdu. YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, "ultan Abdülhamid Han'la ilgili bir sempozyum düzenlemiştik. Ben Abdülhamid Han'la ilgili birkaç kitap okumuştum. O sempozyuma katılınca onun ülkeye ve devlete yaptığı katkıdan çok etkilendim. Çünkü Osmanlı'nın fiziksel yapılanmasında önemli bir isim. Yüzlerce hastanenin, yetimhanenin, hizmet binasının o dönemde yapıldığını gördük. Bu kadar alanı bize miras bırakan büyüğümüze saygı olsun diye, biraz da ona sevgimizi ifade etmek için Beyaz Köşkü bu amaçla kullanmaya karar verdik" diye...