24 / 04 / 2024

sultan 2nci abdülhamir

sultan 2nci abdülhamir

İşte tarihi parkın dönüşümü... Yıldız Parkı’nı Sultan II. Abdülhamid dönemindeki haline kavuşturma projesinde Osmanlı şelalesiyle gölet yeniden yapıldı. İkinci etap da başlıyor. Hedef: Parkı eski sınırına kadar büyütmek.

Tanzanya'daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde hayata geçirilen Sultan Abdülhamit Han Camisi ibadete açıldı...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın önündeki dükkan tabelası kaldırıldı!

Mahmutpaşa'daki tarihi bir handa yer alan Sultan 2. Abdülhamit dönemine ait kitabenin önündeki dükkan tabelası bugün kaldırıldı...

Hicaz Demir Yolu'nun restore edilmesi planlanıyor!

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi, Sultan 2. Abdülhamid döneminin önemli projeleri arasında yer alan Hicaz Demir Yolu'nun restorasyon çalışmaları için Ürdün'de toplandı.

Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın yalısı satışa çıktı!

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından Tophane Müşiri Zeki Paşa için yapılan. Rumelihisarı’ndaki görkemli yalı satışa çıktı. 23 odalı ve 5 salonlu yalı için 550 milyon TL’lik rekor bir fiyat biçildi..

2'nci Abdülhamid'in miras davasında yeni gelişme!

Hacı İzzet Paşa’nın torunları, Sultan 2’nci Abdülhamid’in mirasıyla ilgili 'Dedemizin mirası Sultan’ın şahsında devlete bağışlandı. Miras talep edenlerin bu hususa da dikkat etmesi gerekir' dedi.

Anadolu Hamidiye Tabyaları'nın restorasyonu tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid'in emriyle 1892 yılında Mareşal Asaf Paşa tarafından inşa edilen Anadolu Hamidiye Tabyaları, restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Filinta Mustafa'nın torunu Zeki Paşa Yalısı'nın peşinde!

Osmanlı Sultanı II. Abdülhamit’in komutanlarından olan Filinta Mustafa’nın mirasını alabilmek için dördüncü kuşaktan torunu 3 senedir hukuk mücadelesi veriyor.

2. Abdülhamid Han Türbesi ziyarete açıldı!

Sultanahmet'te yer alan 2. Abdülhamid Han, Sultan 2. Mahmud ve Sultan Abdülaziz ile 19 hanedanın medfun olduğu türbeler açıldı.

2. Abdülhamid Han Türbesi 9 Şubat'ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, restore edilen 2. Abdülhamid Han, Sultan 2. Mahmud ve Sultan Abdülaziz ile 19 hanedanın medfun olduğu Sultanahmet'teki türbenin  9 Şubat Cuma günü açılacağını duyurdu. 

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid döneminde başlanan ve 2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı.

Beyt Eyüp Sultan İnşaat Turizm  Yatırımları ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyt Eyüp Sultan İnşaat Turizm  Yatırımları ve Dış Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mohammed Tarık Chaabı, Ahmet Abdülaziz ve Halil İbrahim Kaymak ortaklığında kuruldu. 

sultan 2nci abdülhamir Haberi

sultan 2nci abdülhamir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen kasım ayında Yıldız Parkı’nın Abdülhamid dönemindeki görünümüne kavuşturulacağını duyurmuştu. Tarihi peyzajda sona gelindi. Tarihçi Nurhan Atasoy’un danışmanlığında yürütülen, çalışmada parktaki Osmanlı dönemi şelalesi yeniden oluşturuldu. Tarihi gölet de aslına uygun olarak tasarlandı. Peyzaj çerçevesinde, çim teras, o dönemin bitki aplikasyonları da yeniden canlandırılıyor. 


BAŞKAN TOPBAŞ TANITACAK 


İkinci etap çalışmalarda ise Boğaz Köprüsü yapılırken şantiye alanı olarak kullanılan 70 dönümlük arazinin Yıldız Parkı’na katılması yer alıyor. Böylece park 500 dönümle Abdülhamid dönemi sınırlarına ulaşacak. İBB Başkanı Kadir Topbaş, parkın açılışını tanıtım töreniyle gerçekleştirecek. 


400 YILLIK TARİH CANLANACAK


1600’lü yıllarda Kazancıoğlu Bahçesi adını taşıyan alan, padişah IV. Murat tarafından alınıp kızına hediye edildi. 1877’den itibaren genişletilmesine geçilen Yıldız Sarayı’nın dış koruluğu olan yeşillik, 1940’tan sonra Yıldız Parkı olarak...