27 / 04 / 2024

Sultanahmet Camii restore mi ediliyor

Sultanahmet Camii restore mi ediliyor

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan ve içindeki çinileriyle yabancıların "Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor 

Alanya'daki Gülevşen Camii restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da Gülevşen Camii'deki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Sultanahmet Camii’nin minaresi söküldü!

Sultanahmet Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında bir minare söküldü. 6 minaresiyle meşhur caminin 5 minaresi turistleri şaşırttı.

Sultanahmet Camii'nde dev restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla devam eden Sultanahmet Camii'nin içinde ibadetin aksamaması için dev platform kuruldu. Dev platform ve caminin son durumu havadan görüntülendi...

İzmit'teki asırlık ışık camii restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore ettiren İzmit Belediyesi Bağlıca Mahallesi (Köyü)’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

Fatih Süleymaniye’de yer alan ve “Vefa Kilise Camii” adıyla da bilinen Molla Gürani Camii, yıllar sonra restore edilecek.

Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Piyalepaşa Camii'nin Polat Gayrimenkul tarafından restore edileceğini açıklamıştı. Peki Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Eminönü'deki Rüstem Paşa Camii restore ediliyor!

Eminönü’nde bulunan tarihi Rüstem Paşa Camisi'nin yeniden hayat bulması için kollar sıvandı. Çalışmalar kapsamında emel güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmı ile minare restorasyonu tamamlandı.

Kilis Murtaza Camii restore ediliyor!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kilis'teki Murtaza Cami'yi restore ediyor. Caminin kurban bayramında hizmete açılması planlanıyor.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Yunanistan Beyazıt Camii restore edilecek!

Kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılan Yunanistan Dimetoka'daki Beyazıt Camii, aslına uygun olarak en yakın zamanda restore edilecek. Bakan Lidia camide incelemelerde bulundu.

Makedonya Çarşı Camii restore edilmeyi bekliyor!

Makedonya Pirlepe şehrindeki 6 asırlık tarihi Çarşı Camisi, restore edileceği günü bekliyor. Cami 2001'deki etnik çatışmalarda zarar gördü.

Sultanahmet Camii restore mi ediliyor Haberi

Sultanahmet Camii restore mi ediliyor

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olarak İstanbul'un siluetine katkı sunan, çinileri dolayısıyla yabancıların "Mavi Cami/Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, 400 senelik tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Osmanlı padişahı I. Ahmed tarafından mimar Sedefkar Mehmet Ağa'ya, Ayasofya'nın karşısına yaptırılan ve 1617 yılında ibadete açılan Sultanahmet Camisi'nin 6 Temmuz 2017 tarihinde başlanan restorasyonu, hayırsever iş insanı Mehmet Yıldız'ın sponsorluğunda devam ediyor. 

Zeminden, kubbeye kadarki yüksekliği 43 metre olan dev caminin içine restorasyon çalışmaları için çelik iskeleler kuruldu. Çelik iskelelerin, zeminden 8 metre yüksekliğe kurulan platform üzerine monte edilmesi sebebiyle, günde 30 bin turistin ziyaret ettiği camide, ibadet de kesintisiz olarak yapılabiliyor. 

Caminin 6 minaresinden ilki 2014'de yeniden örüldü. Şu an bir minarede daha güçlendirme çalışması...