18 / 04 / 2024

Sümerbank gıdı gıdı treni

Sümerbank gıdı gıdı treni

Sümerbank fabrikasının çalışanlarını taşıyan, bölge halkınca çıkardığı ses dolayısıyla "Gıdı Gıdı" adıyla bilinen tren, 15 yılın ardından Nazilli'de yeniden sefere çıkacak.

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Deprem gerçeği unutuldu! İBB’ye yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra İstanbullular büyük korku yaşamış, olası Marmara depremi için de harekete geçmişti. Verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hızlı tarama testlerine günde yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü...

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

Samsung Galaxy Tab S8 Mayıs 2023 güvenlik güncellemesi yayınlandı

Samsung , Galaxy Tab S8 serisi için Mayıs 2023 güvenlik güncellemesini yayınladı . Şirketin mevcut nesil üst düzey tabletleri artık Japonya'da en son güvenlik güncellemesini alıyor. Bu sadece başlangıç ​​ve diğer ülkeler önümüzdeki birkaç gün içinde güncellemeye erişebilir.

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesinde Bakan Bilgin devreye girdi! İşte peş peşe yaşanan son gelişmeler!

Bağ-Kur’lular, emekli olabilmek için prim gün sayısının düşürülmesini bekliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yaptığı açıklamada Bağ-Kurlular için prim eşitleme düzenlemesinin gelebileceğini belirtmişti.

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası başladı mı, ne zaman başlayacak? Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası ne zaman başlayacak? İşte detaylar!

Süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

TÜİK, süt ve süt ürünleri üretimi ağustos verilerini paylaştı. Verilere göre; süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

Altından sonra sıra gümüşe mi geldi? Gümüş fiyatları ne olacak: düşecek mi, yükselecek mi?

Altın fiyatları son günlerde rekor seviyelere yükselirken bir anda değer kaybetmeye başladı. Gümüş fiyatları ise altın ile yükselirken, bir anda düşüşe geçti. Yatırımcılar endişe içerisinde düşüş sırası gümüşe mi geldi? Gümüş fiyatları ne olacak? sorusunun cevabını merak ediyor.

Dolar zincirleri kırdı! Dolar kuru bugün kaç TL? İşte 29 Mayıs 2022 güncel dolar kuru...

Hafta içerisinde 16 lira 50 kuruş seviyelerine çıkarak 17'yi zorlayan dolarda son durum ne? Dolar yükselecek mi düşecek mi? Peki dolar/TL bugün uluslararası piyasalarda ne kadar oldu? Dolar kuru bugün kaç TL? 29 Mayıs 2022? İşte 29 Mayıs 2022 güncel dolar kuru...

Elinde 1 gram gümüşü olan köşeyi dönüyor! Bakın gümüş fiyatı ne kadar oldu? 25 Mayıs 2022 gümüş fiyatı

Gümüş fiyatı, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar 1 gram gümüş fiyatı kaç TL? Gümüş fiyatı 25 Mayıs kaç lira oldu? sorularını araştırıyor. İşte 25 Mayıs 2022 gümüş fiyatı...

Dolar, Euro haftanın ilk işlem gününde ne kadar oldu? İşte 16 Mayıs 2022 güncel dolar, Euro fiyatları

Doların değer kazanma eğilimleri yoğunlaşıyor ve uzmanlar doların Euro karşısında güçlenmesine de dikkat çekiyor. Ancak, ucuzlayanın Euro değil, doların oldukça hızlı bir şekilde pahalılaştığını belirtmekte fayda var. Peki Dolar, Euro ne kadar oldu, yükselişte mi düşüşte mi?

Ford, Fiat, Citroen, Renault, Honda kampanyalarında bu fırsat kaçmaz! İşte 2022 Mayıs ayı güncel fiyatlar

Her yıl belirli dönemlerde Ford, Fiat, Citroen, Renault, Honda gibi otomobil markaların düzenlemiş olduğu kampanyalar bu yılda devam ediyor. Mayıs ayı ile birlikte otomobil kampanyaları ve güncel fiyatları milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği konular arasında. İşte 2022 Mayıs ayı güncel fiya

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

Sümerbank gıdı gıdı treni Haberi

Sümerbank gıdı gıdı treni

Sümerbank fabrikasının çalışanlarını taşıyan, bölge halkınca çıkardığı ses dolayısıyla "Gıdı Gıdı" adıyla bilinen tren, 15 yılın ardından Nazilli'de yeniden sefere çıkacak. 


Trenin lokomotifinin bakımdan geçirilerek çalıştırılmasıyla ilgili tören düzenlendi.


Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir, konuşmasında, Atatürk’ün emanetini tekrar hizmete sokmaktan ötürü mutluluk duyduklarını söyledi.


Sümerbank fabrikasının, Adnan Menderes Üniversitesi'ne devredildiğini hatırlatan Demir, şunları söyledi:


"2006 yılından bu yana çalışmayan ve üniversitenin Sümer Kampüsü'nde duran treni, bakımın ardından yıllar sonra yeniden çalıştırdık. Geçmişten kalan iki vagonunu da yenileyeceğiz. İnşallah çok yakın zamanda bu tarihi trenin sesini yeniden duyma şansımız olacak. "Gıdı Gıdı", 15 yıl aradan sonra bu kez nostaljik seferlerine başlayacak."


Emekli Devlet Demir Yolları işçisi ve lokomotif ustası Ramazan Demir de 15 günlük çalışmanın ardından lokomotifin yeniden çalışır hale geldiğini...