19 / 04 / 2024

Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası

Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası

Türk-Japon ortaklığında Çankırı’da kurulan lastik fabrikasını açan Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancıları yatırıma çağırdı. Erdoğan “Kapımız yatırımcılara açık gelin geleceğe birlikte yürüyelim” dedi.

Çankırı Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi 2023 hedefimizden alıkoyamayacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çankırı'ya konut sözü!

Çankırı'da dün Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fabrikadaki işçiler için fabrikaya yakın bir bölgede TOKİ'nin konut yapacağı sözünü verdi.

Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası hizmete girdi!

Çankırı'da yapımı tamamlanan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle hizmete girdi. Türk-Japon ortaklığıyla faaliyete geçen fabrikanın açılış töreninde, Türk ve Japon milli marşları çalındı.

Ako Trade Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ako Trade Emlak Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Alı Salmanı Behjat tarafından kuruldu.

Çakoğlu İnşaat Ve İş Makineleri Limited Şirketi kuruldu!

Çakoğlu İnşaat Ve İş Makineleri Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bahtiyar Genç tarafından kuruldu.

Mui İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mui İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Çakoğlu, Tamer Çakoğlu, Ahmet Çakoğlu, Yiğit Çakoğlu ve Hüseyin Yılmaz Çakoğlu ortaklığında kuruldu.

Gürkan Akoğlu: Deprem değil uygunsuz konut öldürür!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilciliği Tms. Yrd. Gürkan Akoğlu, 17 Ağustos 1999 depreminin 20. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Akoğlu, "Deprem değil uygunsuz konut öldürür" diye konuştu.

Tube Turizm Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Tube Turizm Otelcilik Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Esra Akoğlu ve Erkan    Ülgen ortaklığında kuruldu. 

Japonlar tahtadan gökdelen yapacak!

Japonlar bir ilke daha imza atıyor. Tahtadan gökdelen yapacak olan Sumitomo Forestry şirketi 70 katlı bir gökdelen inşa edecekç Gökdelende 185 bin metreküp ahşap kullanılması öngörülüyor...

Polsan Prestij Konutları'nın satış ofisi açıldı!

Salihoğulları ile Akoğlu Danışmanlık ortaklığında hayata geçirilen Polsan Prestij Konutları'nın satış ofisi açıldı.

Başakoğlu İnşaat Yapı Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Başakoğlu İnşaat Yapı Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Bahçelievler’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Başak, Sema Başak ve Samet Mecit Başa ortaklığında kuruldu.

Avcılar Konak Gayrimenkul Yapı Gıda Tekstil Otomotiv Turizm İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avcılar Konak Gayrimenkul Yapı Gıda Tekstil Otomotiv Turizm İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mustafa Yakut ve Uğur Akçakoç ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Trabzon Beşikdüzü'ne 100 milyon dolarlık mega proje!

Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, bölgedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Bıçakoğlu, ilçeye 100 milyon dolar değerinde 600 odalı otel, AVM ve rezidans projesinin müjdesini verdi.

AKO Grubu Çankırı'ya 100 milyon dolarlık tesis kurdu!

AKO Grubu Türkiye'yi Avrupa'nın akü üretim merkezi yapmaya hazırlanıyor. 100 milyon dolar yatırımla Çankırı'ya tesis kuran şirket yatırımlarını arttıracağını açıkladı.

AKO Ankara fabrikasının inşaatı ne durumda?

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu'nun Çankırı'daki fabrikasının ikinci faz inşaatında sona gelindi. Fabrikanın 2019 yılı sonu itibarıyla 8 üretim hattının devreye alınmasını hedefleniyor.

By Akoğlu Yapı İnşaat Turizm ve Tekstil Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

By Akoğlu Yapı İnşaat Turizm ve Tekstil Sanayi Anonim Şirketi, Yunis Emre Ak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 2 milyon 500 bin TL sermaye ile 9 Mayıs'ta Esenyurt, Akçaburgaz Mahallesi'nde kuruldu.

Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası Haberi

Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı-Ankara karayolu üzerinde yer alan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Türk-Japon ortaklığı ile kurulan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası’nı açtı. Tesis 2019 yılında tamamen devreye girdiğinde 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Halen yaklaşık 500 kişinin çalıştığı ve 516 milyon dolara mal olması planlanan fabrikanın yüzde 75’i Japonlar’a, yüzde 25’i ise Türk Ako firmasına ait bulunuyor.


BEKLENTİMİZ VAR


Erdoğan törende yaptığı konuşmada, açılışını yaptığı fabrikanın Çankırı’ya, ülkemize ve miletimize, bu yatırımı yapan firmalara hayırlı olmasını diledi. Erdoğan “Bizim kapımız tüm uluslararası yatırımcılara özellikle de Japon dostlarımıza sonuna kadar açıktır. Gelin birlikte kazanalım, gelin birlikte geleceğe yürüyelim” dedi. Erdoğan, 516 milyon dolarlık bu yatırımı ülkemize kazandıran Japon firmasına teşekkür ettiği konuşmasında “2019 yılınına  kadar üretimini günlük 30 bin adede...