16 / 04 / 2024

sur imar çalışmaları

sur imar çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Sur'daki yeniden inşa çalışmalarının duracağı iddiasına yanıt verdi. Bakan Sarı, "Sur ve bölgedeki diğer ilçelerimizin ve illerimizin imar ve inşası son hızıyla devam edecektir. " dedi.

Çiğdem Karaaslan: Sur'u imar çalışmasıyla ihya edeceğiz!

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden imar edileceğini belirterek, "Sur bölgesinde çok önemli bir çalışma hayata geçiriyoruz." dedi.

Sur'da kentsel dönüşüm yerine koruma ve yenileme yapılacak!

Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde bazı temaslarda bulunduklarını belirten Yılmaz, Şırnak'ta çok sıkıntılı bir tablonun yaşandığını ve el birliğiyle bu tabloyu toparlayacaklarını ifade etti.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Sultanbeyli kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan Sultanbeyli Belediyesi, yeni imar planlarıyla dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. 

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

İzmir'deki imar çalışmaları meclis gündeminde!

Bakanlığın İzmir ilini kapsayan imar çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

Kocasinan Belediyesi'nin imar çalışmaları devam ediyor!

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Sivas'ta imar sorunları için çalışmalar sürüyor!

Sivas İl Özel İdaresi, kültürel varlıkların aslına uygun onarılması ve turizm merkezlerindeki imar sorunlarının çözümü için çalışmalar devam ediyor. 

sur imar çalışmaları Haberi

sur imar çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşasına ilişkin, "Sur ve bölgedeki diğer ilçelerimizin ve illerimizin imar ve inşası son hızıyla devam edecektir. Elimizden geldiğince hızlı bir biçimde buradaki yapılacak çalışmaları tamamlayacağız." dedi. 


Sarı, JW Marriot Otel'de düzenlenen "Paris'ten Antalya'ya Uluslararası Yeni İklim Değişikliği Rejimi" paneli sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Bir gazetecinin "Sur'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının duracağına dair iddialar var. Son durum nedir?" şeklindeki sorusu üzerine Sarı, "AK Parti iktidara geldiği günden beri başlattığı hiçbir projeyi yarım bırakmamıştır. Bu noktada da Güneydoğu Anadolu Bölgemizde hiçbir proje yarım kalmayacaktır, başta Sur olmak üzere." diye konuştu. 


Sur'un "tarihi miras" ve "medeniyetin beşiği" olduğunu belirten Sarı, "Sur'u o tarihi mirası ortaya çıkartacak şekilde yeniden canlandırmak, yeniden dünya mirası haline getirmek için...