23 / 04 / 2024

Sur yıkım

Sur yıkım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çatışmalı süreç sonrasında büyük yıkım meydana gelinen Diyarbakır Suriçi’nde nüfusun azalmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, Sur’da toplam 5 bin 563 hak sahibiyle uzlaşma sağlandığını açıkladı.

Sur'daki tarihi yapılar tahrip edildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sırasında anıtsal değerde bulunan ve tescillenen birçok yapı yıkıldı. 

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terör örgütü PKK mensupları tarafından yıkılan Sur, devlet tarafından yeniden inşa edildi. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ihya çalışmaları başlatıldı.

Sur'un 2 mahallesinde kentsel dönüşüm!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Belediye Başkan Vekili Kaymakam Bilal Özkan, Ali Paşa ve Lalebey mahallelerinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sur'da 5 yılda 600 ev yıkıldı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Alipaşa mahallesinde kentsel dönüşüm çalışması kapsamında yıkımlar devam ediyor. Bölgede 2012’den bu yana 600'den fazla evin yıkıldığı belirlendi.

Sur'daki 595 tescilli yapının 89’u yıkıldı!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’un bazı mahallelerindeki yıkım ve yeniden inşa ile ilgili teknik hataları içeren raporu açıklandı. Sur raporunda 595 tescilli yapıdan 89’unun tamamen yıkıldığı, 48 yapının da hasarlı olduğu tespit edildi.

Sur'da yıkım tepkisi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Lalebey ve Ali Paşa mahallelerindeki kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alındı. Vatandaşlar, karara tepki gösterdi.

Sur'daki tarihi ev otopark oldu!

Diyarbakır Sur ilçesindeki tarihi bir ev otoparka dönüştürüldü. eski Diyarbakır evleri olarak da bilinen zemin artı bir avlulu olan ev bir dönem otel olarak da kullanıldı.

Sur'da bin 312 yapı yıkıldı!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı sonrasında yaşanan yıkım uydudan görüntülendi. Bin 312 yapının yerinde olmadığı yıkıldığı tespit edildi.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlarda yıkım devam ediyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkımı devam ediyor.

Kırklar Dağı'daki yıkım yeniden başladı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'ndaki mahkemece durdurulan yıkım, yeniden başladı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutların yıkımı durduruldu!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabının yıkımı mahkeme kararı ile durduruldu. 

Kırklar Dağı'ndaki 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapılmak istenen ancak inşaatı durdurulan 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı.

Sur’da Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yıkım başladı!

Diyarbakır’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan Alipaşa ve Lalebey mahallelerine ek olarak kentte 2 mahallede daha yıkımın başlayacağı belirtildi.

Sur'da yıkım tepkisi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Lalebey ve Ali Paşa mahallelerindeki kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alındı. Vatandaşlar, karara tepki gösterdi.

Diyarbakır Sur'da 2 mahalle için yıkım süresi doldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilen Diyarbakır Sur'daki iki mahalle için verilen yıkım süresi doldu. Vatandaşların evlerini boşaltmaları istendi.

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Sur yıkım Haberi

Sur yıkım

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalı süreç boyunca 11 Aralık 2015 tarihinde altı mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hendek ve barikatlarla hayata geçirilen sürecin sonunda ilçede bulunan pek çok mahalle yıkıldı ve burada yaşayanlar göç etti.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre; “Kentsel Dönüşüm” projelerinin sürdüğü Sur’un nüfusunun yeniden yapılanma sürecinde 3’te 1 oranında azaldığını kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Suriçi’nde 7 bin 87 hak sahibiyle görmelerde bulunduklarını, 2 bin 783 hak sahibi ile kamulaştırma bedeli, bin 678 hak sahibi ile rezerv yapı alan konut sözleşmesi ve bin 102 hak sahibi ile Sur’da yapılması planlanan konutlarla ilgili sözleşmenin imzalandığını, toplam uzlaşılan hak sahibi sayısının 5 bin 563 olduğunu ifade etti.

HAK SAHİPLERİYLE GÖRÜŞMELER 2019 SONUNDA TAMAMLANACAK

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda...