26 / 04 / 2024

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terör örgütü PKK mensupları tarafından yıkılan Sur, devlet tarafından yeniden inşa edildi. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ihya çalışmaları başlatıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi tarafından ilçede başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerindeki ihya çalışmaları kapsamında yeni konut, otel ve iş yerleri inşa ediliyor. 

Çalışmalar kapsamında kent mimarisine uygun 44 yeni konut ve yol yapımı tamamlandı. Konut, iş yeri ve otellerden oluşan yüzlerce yapının restorasyonun 2019 yılında tamamlanacağı açıklandı.

4 bin konutluk alan yıkıldı

Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Abdullah Çiftçi, bölgede hayata geçirilen çalışmalar hakkında konuştu. Çiftçi, “Yaklaşık 4 bin konutluk alan yıkıma uğradı. Zarar gören yerler  arasında tarihi ve tescilli eserler de bulunuyor” dedi. Çiftçi, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “İlmek ilmek nakış nakış Sur yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Tamamlandığında Sur bütün yönleri ve görkemiyle tekrar tarih sahnesinde yerini alacak. Bütün dünya insanlığına hizmet etmeye devam edecek. Tarihi ve kültürüyle aslına sadık kalınarak orijinal tarihine uygun şekilde tekrar inşa ediliyor. Kolay bir süreç  değil, yapılan bütün işlemlerin onaydan geçmesi gerekiyor.”

Bin 500 yeni konut inşa ediliyor

Terör saldırısı sonucunda Hasırlı Mahallesi’nin tamamen yıkıldığını söyleyen Çiftçi, 44 konutluk bir projenin hayata geçirildiğini açıkladı. Çiftçi, bu doğrultuda söz konusu alanda kentin tarihine uygun evler inşa edildiğini belirtti. İlçede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yaklaşık bin 500 konutun yapımının devam ettiğini hatırlatan Çiftçi, bugüne kadar 500 konutun ihalesinin yapıldığını kaydetti.


Geri Dön