26 / 04 / 2024

Suriye Süleyman Şah Türbesi Ünal Demirarslan

Suriye Süleyman Şah Türbesi Ünal Demirarslan

Prof. Dr. Ünal Demirarslan, Türkiye’nin yurtdışındaki tek Türk toprağı olan Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin mimarıdır. Peki Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ünal Demirarslan kimdir? İşte biyografisi…

Bakan Süleyman Soylu resmen açıkladı: 1 milyon Suriyeliye ev yapılacak!

Suriye'nin İdlib kentinde inşa edilen briket evlerin teslim töreninde önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 1 milyon Suriyeli'ye ev inşa edileceğini söyledi.

Süleyman Soylu: İdlib'de 1 yılda 35 bin evin nihayete erdirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye İdlib'de AFAD koordinesinde inşa edilen briket evlerde inceleme yaptı, burada 1 yılda 35 bin evin nihayete erdirildiğine dikkat çekti. 

Süleyman Soylu, İdlib'de inşa edilen briket evleri inceledi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin İdlib bölgesinde AFAD koordinasyonunda inşaatı süren briket evlerde incelemeler gerçekleştirdi. 

Süleyman Soylu: Van'da 700 konut ağır hasarlı!

İran'da meydana gelen depremden etkilenen Van'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "250 konut ve 300 ahır yıkıldı, 700 konutta da ağır hasar var" dedi...

Süleyman Şah Üniversitesi'nde son durum ne?

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Süleyman Şah Üniversitesi'nde yaşanan süreci anlattı. Şadi Yazıcı sürecin inşaat sürecindeyken başladığını belirterek üniversitenin son durumunu anlattı.

Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsatsız bölümleri mühürledi!

Tuzla Belediyesi’nin tespit ettiği Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsata aykırı bölümleri, ayrı ayrı mühürlenerek bu alanlarda inşaat faaliyetine son verildi. Tuzla Belediyesi, Şubat 2016’da da Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsatsız işletilen yemekhane ve kafeteryasını da mühürlemişti.

Süleyman Şah Türbesinin eski yeri ilk kez görüntülendi!

Süleyman Şah Türbesi taşındıktan sonra görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı.Türbeye gidişi sağlayan köprü ayaklarında iş makineleri çalışmalarını sürdürdükleri görüldü.

Süleyman Şah Türbesi eski yerine taşınacak!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması sırasında YPG ile işbirliği yapıldığı iddialarının doğru olmadığını belirterek türbenin, yeniden eski yerine taşınacağını açıkladı.

İşte Süleyman Şah Türbesi'nin yeni hali!

Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprağı olan Suriye Eşmesi'ndeki türbe, sadece bu haliyle sınırlı kalmayacak. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığ TİKA, alanı külliyeye çevirecek proje yürütüyor.

Süleyman Şah Türbesi tarihten izler taşıyor!

TİKA'nın Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi için hazırladığı proje, Hazreti Süleyman'ın mabedi Kubbet-üs Sahra ile Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'nden izler taşıyor.

Süleyman Şah Türbesi yapımı tamamlandı!

Süleyman Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının defnedileceği Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yeni türbenin yapımının tamamlandığı bildirildi.

Süleyman Şah Türbesi'nin yol çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Suriye Eşmesi'nde yapımı süren Süleyman Şah Türbesi'nde incelemelerde bulundu. Güvenç: "Vatandaşlarımız türbeyi bundan sonra çok daha rahat ziyaret edebilecekler" dedi.

Süleyman Şah Türbesi inşaatında 82 askeri personel çalışıyor!

Bölgede görev yapan gazeteciler, türbe inşaatının sürdüğü Suriye Eşmesi'ne götürüldü. Türbe inşaatında 82 askeri personel görev yapıyor. Alanda ayrıca 2 Türk bayrağı göndere çekili vaziyette bulunuyor.

Suriye Süleyman Şah Türbesi Ünal Demirarslan Haberi

Suriye Süleyman Şah Türbesi Ünal Demirarslan

Ünal Demirarslan kimdir?

Prof. Dr. Ünal Demirarslan, 2 Ocak 1935’te dünyaya geldi. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden 1959 yılında mezun olan Demirarslan, 1986’da Mimar Sinan Üniversitesi’nde doktora yaptı. Ünal Demirarslan, 1987’de Doçent ve 1994’te Profesör ünvanlarını elde etti. Prof. Dr. Demirarslan, Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Yapı İçi Konstruksiyon dersleri vermektedir.

Ünal Demirarslan, 1968 -1973 yılları arasında Bayındırlık Bakanlığı Yapı ve İmar İşleri Etüd Proje Dairesi Sağlık Yapıları Fen Heyeti Müdürlüğü, 1994-1997 arasında Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Meslek Yüksekokulu  Müdürlüğü ve 1997-2002 arasında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanlığı yaptı.  

2002-2005 arasında Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanlığı da yapan Demirarslan, Demirarslan, Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 2008-2009 yılları arasında Eğitim Komisyon Üyeliği ve Eğitim Komisyon Temsilciliği görevlerini üstlendi.