26 / 04 / 2024

Surp Agop

Surp Agop

Belediye tarafından istimlak edilerek satışa sunulan Surp Agop sahasında 1946 yılında bir otel yapılacakmış. Eski mezarlık sahasında bir kişinin satın aldığı arsada inşa edilecek otelin inşası aynı yılın yaz aylarında başlayacakmış.

1944 yılında Surp Agop sahasında ilk inşaata başlanmış!

İstanbul Belediyesi tarafından satılan eski Surp Agop Mezarlığı sahasında bulunan bir arsada, 1944 yılında arsayı satın alan kişi inşaata başlamış. Belediye mezarlık sahasındaki diğer arsaları da satacakmış.

1944 yılında Surp Agop sahası park haline konulacak!

1944 yılında İstanbul Belediyesi, eski Surp Agop Mezarlığı sahasını park haline koyacakmış. Eski mezarlık sahasında inşaata ayrılan kısım Belediye tarafından baştan başa park haline konulacakmış.

1941 yılında Taksim Kışlası arsasına toprak dökülecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi tarafından yıktırılan tarihi Taksim Kışlası'nın arsası toprak dökmek suretiyle yükseltilecekmiş. Belediye, yükseltilen kısımdaki arsaların satışa çıkarılmasını ya da apartman inşa etmeyi düşünmüş.

1940 yılında Surp Agop'ta istimlak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Surp Agop Mezarlığı sahası içindeki binaları kamu yararı adına istimlak edecekmiş. İstimlak edilen binaların yıktırılmasından sonra mezarlık sahasının bir kısmı Gezi Parkı'na ayrılacakmış.

1935 yılında Surp Agop arsasına esaslı bir plan yapılacak!

1935 yılında Belediye'ye geçen Şişli'deki, günümüzde çeşitli binaların bulunduğu, Surp Agop Mezarlığı sahasına esaslı bir plan yapılacakmış. Şehrin nazım planını hazırlayacak olan uzman, ilk iş olarak mezarlık sahasını tanzim edecekmiş.

Tarihi Surp Kevork Manastırı kaderine terk edildi!

Elazığ’ın Şahinkaya köyündeki 955 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi Surp Kevork Manastırı bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Sur'da zarar gören kiliseler restore ediliyor!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri restore ediliyor.

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Şan City'nin durumu ne olacak?

İstanbul'un en değerli bölgelerinden Elmadağ'daki Surp Agop Hastanesi Vakfı'na ait arazi üzerinde bulunan inşaat hala beklemede.

Surp Pırgiç Vakfı'nın Zeytinburnu arazisi yargıya taşındı!

Zeytinburnu Belediyesi Torba yasayla Surp Pırgiç Vakfı’na iade edilen Zeytinburnu sahilindeki 600 milyon TL'lik araziyi yargıya taşıdı. İşte detaylar..

Tarihi Balat Hamamı satışa çıktı!

İstanbul Balat’ta yapımı 1490’lı yıllara dayanan tarihi hamam sahibinden.com’da satışa çıkarıldı. Balat’ta Ferruh Kethuda Camii ve Tarihi Surp Hiresdagabet Ermeni Kilisesi ile komşu olan ve yapıldığı döneme dair tüm özellikleri içinde barındıran tarihi hamama istenen bedel ise 3 milyon TL.

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Elazığ Surp Kevork Manastırı koruma altına alındı!

Tarihi mirasın korunması yolunda başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Elazığ Şahinkaya köyünde bulunan, 1061 yılında inşa edildiği kabul edilen Surp Kevork Manastırı'nın koruma altına alındığı bildirildi.

Zeytinburnu Stadyumu arazisinde mahkeme kararı bekleniyor!

Zeytinburnu Stadyumu’nun içinde bulunduğu arazi Surp Pırgiç Vakfı ile, Zeytinburnu Belediyesi’ni birbirine düşürdü. Arazinin mülkiyetiyle ilgili hukuki süreç devam ederken, vakıf yetkilileri mahkemenin adil bir karar vereceğine inandıklarını söyledi.

Surp Pırgiç arazisinin imar değişikliği davalık oldu!

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na iade edilen, üzerinde Zeytinburnu Stadının da bulunduğu arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alana çevrildi.

Bitlis Garmrag Surp Nışan Kilisesi Kent müzesi olacak!

Bitlis Belediyesi’nin Kurubulak semtinde bulunan Garmrag Surp Nışan Kilise’nin “Bitlis Kent Müzesi” olarak kullanılması amacıyla DAKA’ya sunduğu proje onaylandı.

1947 yılında Surp Agop Oteli 250 yataklı olacak!

1947 yılında Surp Agop sahasında inşa edilmesi planlanan Surp Agop Oteli 250 yataklı olacakmış. Metrekaresi 100 liradan satılan arsada inşa edilecek otelin yanında Florya'da ve Taksim'de de birer otel inşa edilecekmiş.

Surp Agop Haberi

Surp Agop



Yeni oteller 


Surp Agop arsasında bir otel yapılacak


     İstanbul'un otel ihtiyacını karşılamak üzere yeni oteller yapılacağını evvelce yazmıştık. 

     Surp Agop sahasında bir zatın satın aldığı arsada inşa edilecek yeni otelin bu yaz yapılacağı haber alınmıştır. Bu husustaki plan tasdik edilmek üzere Belediye'ye verilecektir. 

     Diğer taraftan Belediye'nin Florya'da bir otel yaptırmak üzere geçen sene giriştiği teşebbüs tekrar edilecektir. Bu hususta bir İsviçreli şirketle temas edilecektir. 

     Oteller hakkında Belediye zabıtası talimatnamesinde birçok hükümler varsa da bu maddelerin yalnız otelin temizlik ve idaresine taalluk ettiği görülmüştür. Halbuki şehrimizdeki bazı oteller hala hancılık usul ve zihniyetiyle idare...