28 / 03 / 2024

taksim akm bina ihalesi

taksim akm bina ihalesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi tartışmalarına ilişkin, 'Buranın yıkılıp, çok daha modern, çağa hitap eden bir bina yapılmalı' dedi.

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Taksim AKM projesi nasıl hayata geçti? 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yenilenen Taksim AKM projesinin arka planını ve projenin detaylarına ilişkin bilgileri aktardı. 

Yeni AKM ne kadara mal oldu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ni ve Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topsakal’ın AKM ile ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Taksim AKM bugün açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM), bugün açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Taksim AKM yarın açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

Taksim AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak. 

AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanıyor. Dev projede son rötuşlar yapılıyor. 

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. 

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Yeni AKM görücüye çıktı!

Taksim’de inşa edilen yeni AKM, görücüye çıktı. Benzerlerinin 4'te bir fiyatına, 1.8 milyar TL'ye mal olan merkez 29 Ekim'de açılacak...

Yeni AKM için geri sayım başladı!

Taksim'de inşası devam eden ve neredeyse tamamlanma aşamasına gelen AKM'de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yeni AKM'de son olarak led ışık tesisatı döşeme işlemleri tamamlandı. 

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Yeni AKM'nin yüzde 99'u tamamlandı! 

Taksim'de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatının yüzde 99'u tamamlandı.

taksim akm bina ihalesi Haberi

taksim akm bina ihalesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi tartışmalarına ilişkin, “Buranın yıkılıp, çok daha modern, çağa hitap eden, Avrupa’nın ve dünyanın en iyi salonlarından birisi haline getirilmesiyle ilgili proje vardı. ‘Olmasın’ diyorlar. Şimdiki hali nasıl? Kokusu var, tesisatlar çürümüş, fareler kabloları yemiş, ne kadar onarım ihalesi yaparsanız yapın bir araya gelmiyor” dedi.


Güllüce, Ankara’daki Atatürk Kültür Merkezi alanıyla ilgili bir otelde yapılan akademik toplantının çıkışında, gazetecilerin Taksim’deki AKM tartışmalarına ilişkin sorusunu yanıtladı. Fanatikliğin hiçbir alanda doğru bir şey olmadığını belirten Güllüce, orasının çağın gereklerine hitap etmediğini, tesisatlarının eskidiğini belirterek, şunları söyledi:


“Kokusu bile kötü olan konuma gelmiş. Buranın yıkılıp çok daha modern, çağa hitap eden, Avrupa’nın ve dünyanın en iyi salonlarından birisi haline getirilmesiyle ilgili proje vardı. ‘Olmasın’ diyorlar....