26 / 04 / 2024

Taksim Meydanı hakkında bilgi

Taksim Meydanı hakkında bilgi

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planına göre Taksim Meydanı'nı tanzim etmeye karar vermiş. Hazırlanan projeye göre, Taksim Meydanı 85 metre daha genişleyecekmiş ve abide meydanın ortasına konulacakmış.

1938 yılında Taksim Meydanı genişletilecek!

1938 yılında Taksim Meydanı yepyeni bir şekil alacakmış. Meydandaki bir apartman, birkaç dükkan ve Taksim Kışlası'nın müştemilatı kaldırılacakmış. Çalışmalar tamamlandığında meydanda denizi görmek mümkün olacakmış.

Taksim Meydanı projesi için halk oylaması 19 Ekim'de başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan Taksim Meydanı projesinde yarışma kısmı tamamlandı. 146 proje arasından 3 proje finale kaldı. İstanbul halkı 19 Ekim-12 Kasım arasında Taksim Meydanı için oy kullanacak. Halk beğendiği projeyi seçecek, kazanan proje 16 Kasım haftasında duyurulaca

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Taksim Meydanı için flaş karar!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İBB'nin “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” projesi ile meydana kurduğu "Kavuşma Durağı" ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yine Taksim Meydanı’nda 2019'da açtığı “Dijital Gösterim Merkezi” çadırının kaldırılmasını kararlaştırdı...

Taksim Meydanı yeniden düzenlenecek!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Atatürk Kültür Merkezi, Taksim Camisi, Muammer Karaca Tiyatro Salonu’nun son durumu hakkında açıklamalar yaptı...

Taksim Meydanı'nda inşaat yaza başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllardır tartışma konusu olan beton görüntüsü nedeniyle eleştirilen Taksim Meydanı'nda inşaatın yaza başlayacağını söyledi.

Taksim Meydanı çalışmalarında sona gelindi!

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

Taksim Meydanı'nda çalışmalar ne durumda?

İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı'nda çalışmalar 3 yıldır bitmiyor. Meydanda gün boyu iş makineleri çalışıyor.

Taksim Meydanı'nda çevre düzenleme tartışmaları!

İkinci etabı başlatılan Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları için vatandaşların bir bölümü “Güzel oluyor” yorumu yapıyor, bir kısmı ise meydanın ruhsuzlaştığını ifade ediyor.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum ne?

Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları aralıksız devam ediyor, çalışmalar kapsamında Mete Caddesi Yağmursuyu Hattı İletim Kanalı yapılacak, iki etapta yapılması planlanan çalışmaların 1. Etabı 15 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum!

13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı’ndaki çalışmalar geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. Meydandaki zemin düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Taksim Meydanı’ndaki zemin düzenlenme çalışmasında sona yaklaşıldı. Çalışmalar kapsamında meydana oturma birimleri, süs havuzları yapılacak, yeni ağaçlar dikilecek...

1940 yılında Taksim Meydanı ve civarının alacağı şekil!

1940 yılında Taksim Meydanı ile civarının tanzimi planı hazırlanmış. Hazırlanan plana göre, meydanda yapılacak otelin ve apartmanların konumu, Taksim Gezi Parkı'nın da kaplayacağı alan belirlenmiş.

1939 yılında Taksim Meydanı tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planına göre Taksim Meydanı'nı tanzim etmeye karar vermiş. Hazırlanan projeye göre, Taksim Meydanı 85 metre daha genişleyecekmiş ve abide meydanın ortasına konulacakmış.

Taksim Meydanı hakkında bilgi Haberi

Taksim Meydanı hakkında bilgi



Taksim Meydanı nasıl tanzim edilecek?


Abide 85 metre genişliğinde olarak yeni meydanın ortasında yeşilliğe naklonulacak


    Belediye, Prost planına göre Taksim Meydanı'nı tanzime karar vermiş ve bu maksatla İmar Müdürlüğü tarafından bir de maket yapılmıştır. 

    Makete göre Taksim Kışlası müştemilatından olarak şimdi yıktırılan binaların da arsası ilave edilmek suretiyle şimdiki Taksim Meydanı'ndan Beyoğlu Jandarma Kumandanlığı binasına kadar uzanacak yeni saha, 85 metre genişliğindedir. Bu 85 metrelik saha, şimdiki Taksim Meydanı'ndan daha geniştir. Bu vaziyet karşısında şimdi ortasında abide bulunan Taksim Meydanı'ndan tiyatro binasına kadar geniş bir yeşilliği ihtiva edecektir. 

    85 metre genişliğindeki bu meydanın şimdi jandarma karakolu...