23 / 04 / 2024

taksim meydanı nasıl olacak

taksim meydanı nasıl olacak

Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi’nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları başladı!

Piyalepasa Cami Zeminaltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi’nin temelini atan Başkan Kadir Topbaş, Taksim Meydanı düzenlemesinin de başladığını müjdeledi. Topbaş çalışmaların çevreye rahatsızlık vermeden bölüm bölüm yapılacağını söyledi...

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Fed Başkanı mart ayından itibaren faiz artırımı kararları alırken dolar kuru hızla değer kazandı. Öte yandan Yüksek enflasyonun etkisi ile euro değer kaybediyor. Aradaki makas gittikçe açıldı. Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Taksim Meydanı projesi için halk oylaması 19 Ekim'de başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan Taksim Meydanı projesinde yarışma kısmı tamamlandı. 146 proje arasından 3 proje finale kaldı. İstanbul halkı 19 Ekim-12 Kasım arasında Taksim Meydanı için oy kullanacak. Halk beğendiği projeyi seçecek, kazanan proje 16 Kasım haftasında duyurulaca

Taksim Meydanı nasıl olacak?

Taksim Meydanı için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Vatandaşların görüşlerini paylaşması için “kavuşma durağı” kuruldu. Bu alanda sergiler ve etkinlikler yapılacak.

Taksim Camisi yıl sonunda tamamlanacak!

Taksim Meydanı'nda 17 Şubat 2017 tarihinde yapımına başlanılan Taksim Camisi yıl sonunda tamamlanıyor. Caminin genel inşaatının yüzde 60’ı ve dış cephe işlerinin yüzde 95'i tamamlandı.

Taksim Meydanı'nda inşaat yaza başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllardır tartışma konusu olan beton görüntüsü nedeniyle eleştirilen Taksim Meydanı'nda inşaatın yaza başlayacağını söyledi.

Taksim Meydanı'nda çevre düzenleme tartışmaları!

İkinci etabı başlatılan Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları için vatandaşların bir bölümü “Güzel oluyor” yorumu yapıyor, bir kısmı ise meydanın ruhsuzlaştığını ifade ediyor.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum!

13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı’ndaki çalışmalar geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. Meydandaki zemin düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

1940 yılında Taksim Meydanı ve civarının alacağı şekil!

1940 yılında Taksim Meydanı ile civarının tanzimi planı hazırlanmış. Hazırlanan plana göre, meydanda yapılacak otelin ve apartmanların konumu, Taksim Gezi Parkı'nın da kaplayacağı alan belirlenmiş.

1939 yılında Taksim Meydanı tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planına göre Taksim Meydanı'nı tanzim etmeye karar vermiş. Hazırlanan projeye göre, Taksim Meydanı 85 metre daha genişleyecekmiş ve abide meydanın ortasına konulacakmış.

Rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Rızai taksimin tapuya tescili gerekiyor. Peki, rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Rızai taksim nasıl olur?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Peki, bir taşınmaz üstünde rızai taksim nasıl olur?

1938 yılında Taksim Meydanı'na yeni plan!

1938 yılında Fransız Mimar Gotye, Taksim Meydanı için yeni bir plan hazırlamış ve hazırladığı planı Lütfi Kırdar'a arz etmiş. Plan, Vali Kırdar'ın tetkikinden sonra Prost'un tasvibinden geçecekmiş.

Taksim Meydanı genişletilecek!

1938 yılında Taksim Meydanı yepyeni bir şekil alacakmış. Meydandaki bir apartman, birkaç dükkan ve Taksim Kışlası'nın müştemilatı kaldırılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

taksim meydanı nasıl olacak Haberi

taksim meydanı nasıl olacak

İstanbul’un sonucu merakla beklenen değişim projelerinin başında Taksim Meydanı Düzenleme Projesi geliyor. ‘‘Sadece geçip gidilen değil, kullanılabilir bir meydan’’ mottosuyla ilk etap çalışmaları 13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan fakat akıbeti o günden beri merak konusu olan Taksim Meydanı’nda zemin düzenleme çalışmaları nihayet başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı açıklamada Taksim Meydanı Projesi kapsamında zemin düzenleme çalışmasına başladıklarını söyleyerek Koruma Kurulu onaylı bir çalışma yürütüleceğini ve zemin yenileme işlemlerinin çevreye rahatsızlık vermeden kısım kısım tamamlanacağını belirtti. Topbaş, ‘‘Yeşillendirilmiş zeminiyle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi Beyoğlu’na yakışır bir hale gelecek. İstikrar sayesinde İstanbul çok şükür rotasına giriyor. Bu istikrar sayesinde Beyoğlu ve İstanbul’u çok daha güzel bir hale getireceğiz’’ dedi. Zemin döşeme işlemleri tamamlandıktan sonra oturma birimleri, süs...