27 / 04 / 2024

Taksim Meydanında inşaat mı yapılıyor

Taksim Meydanında inşaat mı yapılıyor

İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı'nda çalışmalar 3 yıldır bitmiyor. Meydanda gün boyu iş makineleri çalışıyor.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler inşaatında son durum ne? 

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Tuzla ilçesinde inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Projede blok imalatları başladı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Taksim Şimal Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Şimal Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıfat Özçelik tarafından kuruldu.

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Taksim Cami'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı...

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Taksim Meydanında inşaat mı yapılıyor Haberi

Taksim Meydanında inşaat mı yapılıyor

Taksim'de çevre düzenlemesi 3 yıldır bitmiyor. İstanbul'un kalbi olan Taksim Meydanı, delik deşik durumda. Gün boyu iş makinelerinin çalıştığı meydanda yürümek mümkün değil. 

MEYDANIN HER YERİ ÇUKURLAR VE TÜMSEKLERLE DOLU

Çalışmaların 31 Temmuz'da tamamen sona ermesi gerekiyor. Ancak meydandaki şantiye görüntüsü hala ortadan kalkmış değil. Vatandaşlar ve turistler, çukurlarla tümseklerin arasında güçlükle yürüyebiliyor.


İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı, 3 yıldır dev bir şantiyeyi andırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Gezi Parkı eylemlerinin ardından Eylül 2013'te düzenleme çalışması başlattı. Trafik yer altına alındı ancak bu kez ortaya bir beton denizi çıktı. Tepkiler üzerine İBB, Mayıs 2015'te yeni bir çalışma daha başlattı. Hala süren çalışmalar yüzünden meydanın zemini delik deşik. Yer yer dökülmüş çakıl taşları ve kalas...