25 / 04 / 2024

taksim projesi iptal

taksim projesi iptal

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Taksim Gezi Parkı'nın yerine Topçu Kışlası'nın yeniden yapılmasıyla ilgili projenin reddedildiği haberleri ile ilgili açıklamada bulundu.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

Zonguldak Rat TOKİ ikinci etap projesi durduruldu mu?

Zonguldak Baştarla Mahallesinde Rat ikinci etap TOKİ projesine ilişkin durduruldu iddialarına jet yanıt geldi. Peki, Zonguldak Rat Toki ikinci etap projesi iptal mi oldu, durduruldu mu? 

Emlak Konut GYO'nun Göktürk projesi iptal edildi! 2 milyar TL'lik dev proje için şok karar!

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'na devrettiği yeşil alanda hayata geçirilecek olan Emlak Konut GYO Göktürk projesi iptal edildi. 

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Stadyumu'nun yer aldığı alanda bugün; 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidansların yer aldığı bir proje bulunuyor. Eskiden stadyum burada bulunurken; yan tarafında da bir Galatasaray Store mağazası mevcuttu. Buraya da Ali Sami Yen Oteli projesi yapılmıştı. Peki projede son durum ne?

Kartepe'deki Sağlık Kent projesi iptal edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde Kartepe'de sağlıkçılar için inşa etmeyi taahhüt ettiği 502 konutluk sağlık kent projesinin ihalesini iptal etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

TOKİ'nin Konya Sille Mahallesi’ndeki projesi iptal edildi!

Konya Selçuklu'ya bağlı Sille Mahallesi’ndeki dağlık kesimde 201 bin metrekare büyüklüğe sahip arazide TOKİ tarafından hayata geçirilen projenin iptal edilmesine karar verildi.

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

STK'lardan Salda Gölü talebi: Millet bahçesi projesi iptal edilmeli!

Salda Gölü’nde yapılmakta olan Millet Bahçesi inşaatına karşı olan 67 sivil toplum örgütü, inşaatın durdurulması talebiyle bir bildiri hazırladı...

Bursa Orhangazi'deki Beyland arsaları satışa çıkarıldı!

Beyttürk Firması tarafından satın alınan, Orhangazi’de Hürriyet Mahallesi’nin üst kesimlerinde Kale bölgesinin altında bulunan arsa üzerine yapılması planlanan Beyttürk Projesi iptal edildi...

Konyaaltı Sahil Projesi iptal edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen kararı ile Konyaaltı Sahil Projesi iptal kararı alındı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek ve 3 encümen üyesi çeşitli sebeplerden dolayı toplantıya katılmadı ve kararı imzalamadı.

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

Sivriada projesi iptal!

Sivriada’da yapılması planlanan otel, fuar ve kongre merkezi projesi Mahkeme tarafından iptal edildi. İmara karşı çıkan Adalar Savunması kararla büyük sevinç yaşadı...

taksim projesi iptal Haberi

taksim projesi iptal


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Taksim Gezi Parkı'nın yerine Topçu Kışlası'nın yeniden yapılmasıyla ilgili projeyi reddettiği yönündeki haberlere ilişkin, ''Bu eserin dışında başka bir yapının oraya yapılması koruma mevzuatına göre şu anda mümkün değil ama yeniden yapılanma için eldeki bilgi ve belgeler de kurulun kararına göre yeterli bulunmadı'' dedi. 

     Günay, ressam Burhan Doğançay için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

     İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Taksim Gezi Parkı'nın yerine Topçu Kışlası'nın yeniden yapılmasıyla ilgili projeyi reddettiği yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine Günay, Topçu Kışlası projesinin önemli bir proje olduğunu söyledi. 

     Günay, bir başvuru üzerine, ellerindeki resimler, fotoğraflar ve çeşitli belgelerle...