25 / 04 / 2024

talas yer altı şehri

talas yer altı şehri

Kayseri'nin Talas ilçesinde tarihi konakların restorasyonu sırasında tesadüfen yer altı şehri çıktı...

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

1 gramı bile servet niteliğinde, altın falan değil bambaşka bir şey!

Yer altında keşfedilen ve doğanın eşsiz armağanı olarak görülen bu taş, büyüleyici güzelliğiyle bakışları kendine çekiyor. Çok sayıda farklı amaca hizmet edebilen bu taşın değeri neredeyse ölçülemez bir noktada bulunuyor. İşte, yer altının saklı incisiyle ilgili herkesi hayrete düşüren ayrıntılar...

Yeşil altın kasabasına taşınanlara ev ve üste para veriliyor

İtalya'da bir zamanlar yer altı şehirlerinde üretilen zeytinyağlarıyla ünlü "yeşil altın" kasabasına yerleşenlere 30 bin euro ödeniyor. Kasabada satılan evlerin metrekaresi 500 euro civarında.

Altını olanlara soğuk duş! Altının Efendisi İslam Memiş açıkladı, duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bir bakın!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer altının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor ve araştırılıyor. Altın denildiğinde akla ilk gelen isimler arasında yer alan  Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altının geleceğine dair uyarılar yaptı...

Büyükçekmece Belediyesi yer altı otoparkı inşa ettirecek! İhalesi 16 Ağustos'ta!

İstanbul İli Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece İlçesi sınırlarında yer alan ve mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan taşınmazda yer altı otoparkı inşa ettirecek. İşte detaylar...

Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında sona gelinen Meram Yer Altı Katlı Otopark inşaatını inceledi.

Kapadokya'daki yer altı yerleşim alanları açıldı!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ziyarete kapatıldı ve yer altı yerleşim alanları ziyarete açıldı.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasında kalan 2 kilometrelik hat, ulaşımın rahatlaması amacıyla yer altına alınıyor.

Kapadokyalılar Özlüce yer altı şehrinin yeniden açılmasını istiyor!

Nevşehir Derinkuyu'ya bağlı Özlüce Köyü'nde yaşayanlar, 1976'da eski bir evin onarımı sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan yer altı şehrinin yeniden turizme açılmasını bekliyor...

100 yer altı barajı inşa edilecek! 

Aralarında Ankara, İzmir ve Edirne'nin olduğu 12 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 adet yer altı barajı inşa edilecek. Bu projeyle 750 bin kişiye içme suyu sağlanacak. Ayrıca, 80 bin dekar alan sulanabilecek.  

Suriye İdlib'te yer altı hastanesi inşa edildi!

Suriye İdlib'te iki adet yer altı hastanesi inşa edildi. Hastanenin yapımında bombalardan korunması için iki kat beton kullanıldı.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınıyor!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasındaki 2 kilometrelik hat ulaşımın rahatlaması için yer altına alınıyor.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

talas yer altı şehri Haberi

talas yer altı şehri
Kayseri'de tarihi konakların restorasyon çalışmaları esnasında tesadüfen yer altı şehri ortaya çıktı. Tahmini olarak 3. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen yer altı şehrinde 650 metrekare kazı çalışması...