26 / 04 / 2024

TANAP neden durduruldu

TANAP neden durduruldu

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

Doğal gaz fiyatlarını uçuracak hamle! Resmen durduruldu

Doğal gaz pazarında fiyat artışına neden olabilecek çok önemli bir gelişme oldu. Uluslararası enerji şirketi Shell, işçilerle ödeme konusunda anlaşamayınca dün vardiya bitiminde sevkiyatın durdurulduğu ifade edildi.

Başakşehir Şehir Hastanesi'ne giden yol inşaatı neden durduruldu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı tamamlanmak üzere olan Başakşehir Şehir Hastanesi’ne giden yolların inşaatın durudulması ile ilgili açıklama yaptı...

Rusya'da protestolara neden olan kilise inşaatı durduruldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin 4. büyük şehri Yekaterinburg'da kent merkezinde yer alan bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine neden olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

Van Halilağa'daki parkın yapım çalışmaları neden durduruldu?

Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van'ın İpekyolu ilçesinde bir parkın yapım çalışmalarının engellenmesine ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti..

Kocaeli Derince Limanı'nda imar planı değişikliği durduruldu!

DANIŞTAY 6. Dairesi, 543 milyon dolara ihale edilen Kocaeli Derince Limanı’nın imar planı değişikliklerinin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Peki imar planı değişikliği neden durduruldu?

TANAP çalışmaları Roma Dönemi'ne ait kalıntılar yüzünden durduruldu!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

3. köprü bağlantı yolları neden durduruldu?

İSTANBUL 3. Köprüsü’nün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri’ndeki Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planı iptal edildi.

Galataport neden durduruldu?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Galataport projesi için durdurma kararı verdi. Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’nın özelleştirme ihalesini 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı. Galataport neden durduruldu?

Arazi satışı neden durduruldu?

Arazi satışları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan bir genelge durduruldu. Peki, arazi satışı neden durduruldu? İşte arazi satışları kararı..

Namık Ekinci TANAP'ta Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, TANAP projesinde teklif verenler arasında adil ticaret yapmadıkları gerekçesiyle birçok pazara sokulmayan Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi.

Namık Ekinci'den TANAP ihalesi için önemli uyarı!

Namık Ekinci, TANAP ihalesine girecek Çin ve Hintli boru üreticileri konusunda uyarıda bulundu. Ekinci, bu üreticilerin adil ticaret yapmadığını ve gelişmiş ülke pazarlarına sokulmadığını vurguladı

Siteler-Karapürçek arasındaki teleferik hattı durduruldu!

Ankara'daki Siteler - Karapürçek arasındaki teleferik hattı durduruldu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, "Gökçek aklı dışlamanın karşılığını yargı kararlarıyla almaktadır" dedi.

Zemin etüdü neden yapılır?

Zemin etüdü, üzerinde yerleşim kurulacak arazinin yer altı tabakaları ile ilgili tüm bilgilerin tespit edildiği araştırmalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zemin etüdü neden yapılır?

TANAP neden durduruldu Haberi

TANAP neden durduruldu

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki doğalgazını öncelikle Türkiye'ye ardından Avrupa'ya taşıyacak olan bin 850 kilometre uzunluğundaki Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında çalışmaların sürdüğü 20 ilden biri olan Ankara bölümünde ilginç bir olay yaşandı. Gölbaşı İlçesi Dikilitaş Mahallesi'nde çelik doğalgaz borularının yerleştirileceği kanal için dozerlerin kazı yaptığı sırada Roma Dönemi'ne ait yer altı odaları bulundu. Üzerinde Çatal Haç sembolleri bulunan odaların bulunmasının ardından bölgedeki boru döşeme çalışmaları sonlandırıldı. 


EKİPLER ÇALIŞIYOR 

Roma Dönemi'ne ve 7. yüzyıla ait olduğu düşünülen odalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı ekipler incelemelerde bulundu. Yer altındaki kalıntıları inceleyerek figürleri fotoğraflayan ekipler, konu ile ilgili detaylı çalışma başlattı. Uzmanlar odaların mezar olması ihtimali üzerinde duruyor. 


DUVARDA FİGÜRLER VAR

Ekiplerle birlikte yer altı odalarına inen bir mahalleli, "İçeride 4 adet oda...