19 / 04 / 2024

Doğal gaz fiyatlarını uçuracak hamle! Resmen durduruldu

Doğal gaz fiyatlarını uçuracak hamle! Resmen durduruldu

Doğal gaz pazarında fiyat artışına neden olabilecek çok önemli bir gelişme oldu. Uluslararası enerji şirketi Shell, işçilerle ödeme konusunda anlaşamayınca dün vardiya bitiminde sevkiyatın durdurulduğu ifade edildi.



Uluslararası enerji şirketi Royal Dutch Shell, Avustralya'da bulunan dev yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisi Prelude'den sevkiyatı kesildi. İşçilerle ödemeler konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Prelude LNG tesisinden 11 Temmuz itibarıyla kargo sevk edilmeyeceği ifade edildi. Yetkililer 11 Temmuz gecesi vardiyanın tamamlanmasının ardından Prelude'nin sevkiyatının kapandığını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada, Shell, Prelude LNG terminalinden gönderdiği kargoların büyük kısmını Asya pazarına yöneldirilmekte. Söz konusu anlaşmazlık nedeniyle tesisten ihracat gerçekleşmemesinin küresel doğal gaz pazarında fiyat artışına neden olabileceği belirtilmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön