29 / 03 / 2024

tanap projesi maliyeri

tanap projesi maliyeri

Gezi parkı eylemleriyle başlayan 17-25 Aralık operasyonları ile devam eden Türkiye ekonomisini krize sokma girişimi ve artan terör saldırılarının faturası, hem ekonomiye hem de vatandaşa çıktı.

TANAP'ın açılış töreni 12 Haziran'da Eskişehir’de yapılacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış törenine ilişkin detaylar netleşti. TANAP’ın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. 

TANAP, planlanandan erken tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı hızla devam eden TANAP projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, geçtiği güzergah üzerindeki 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. TANAP ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları'yla geçtiği yerlerdeki yerleşimlere olumlu bir katkı sağlayacak.

TANAP'ın 800 milyon dolarlık kredisi onaylandı!

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

Tekfen İnşaat’tan dünya rekoru!

Tekfen İnşaat, boru hattı mühendisliği uzmanlığını TANAP Projesi’nde dünya rekoru ile taçlandırdı. Şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.

TANAP'ın inşaat ihalesini SapuraKencana kazandı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi Malezyalı SapuraKencana kazandı.

Bugün Maslak 1453 projesi boyutunda bir işe girmeyi düşünmem!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar bugünkü yazısında Ali Ağaoğlu projesi hakkında detaylara yer verdi. TANAP projesine de değinen Munyar, Ağaoğlu'nun 1453 projesi hakkında bilgi verdi.

TANAP'ın finansmanı için Azerbaycan ile görüşmeler başladı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Trans-Anadolu doğalgaz boru hattı projesi (TANAP) için finansman sağlamak üzere Azerbaycan ve Türkiye ile görüşmelere başladı.

Seyfullah Türksoy: TANAP dünya çapında bir proje!

İpek Yolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Seyfullah Türksoy, “TANAP Projesi sadece ekonomik anlamda değil kültürel, sosyal, siyasi her alanı etkileyebilecek dünya çapında çok önemli bir projedir" dedi.

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

tanap projesi maliyeri Haberi

tanap projesi maliyeri

Gezi ile başlayan son 3 yılda yaşananların ekonomiye faturası, pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle son tabliyesi konarak İstanbul boğazını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Mehmet Köprüsü başta olmak üzere mega projelerin neredeyse hepsinin toplamına eşit.


Ekonomi yönetiminin hesaplamalarına göre 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin döviz, borsa, ihracat, yatırım, enflasyon, yüksek faiz ve borçlanma maliyetine toplam olumsuz etkisi 120 milyar doları buluyor. Gezi parkı eylemlerinin piyasalar başta olmak üzere ülke ekonomisine verdiği zarar 50 milyar dolara yaklaşıyor.


HER KESİMİ VURDU

Son yaşanan terör olaylarının bilançosu ise netlik kazanıyor. Sadece Sur, Cizre, Silopi, İdil gibi yerleşim yerlerinde imara verilen zararın bilançosu 15 milyar TL. (5 milyar dolar).


Terörün yatırım, komşu ülkelere ihracat, kamu harcamalarının yanı sıra Kobani...