24 / 04 / 2024

TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandımı

TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandımı

BOTAŞ, SOCAR ve BP arasında TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandı. Taner Yıldız:"Bu projenin (TANAP) önüne ekonomikten ziyade siyasi engeller çıkarılmaya çalışıldı ama bu projenin önünde siyasi bir engel olmayacaktır" dedi.

Selçuk-Ortaklar Demiryolu ve 2. Hat projesi meclis gündeminde!

Selçuk-Ortaklar Demiryolu ve 2. Hat projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Okyay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TANAP'ın açılış töreni 12 Haziran'da Eskişehir’de yapılacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış törenine ilişkin detaylar netleşti. TANAP’ın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. 

Abdullah Savaşçıoğlu: Antplato projesi görkemli ve şık!

Metalform'un ortaklarında Yüksek Makine Mühendisi Abdullah Savaşçıoğlu Antplato'daki ofisini tanıtırken, "Ant Yapı’nın iddialı ve ilk ofis projesi beklendiği gibi görkemli ve şık" dedi.

TANAP, planlanandan erken tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı hızla devam eden TANAP projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

Gülaylar Group’un 150 milyon dolarlık otel projesi davalık oldu!

Gülaylar Group, 2016'da 150 milyon dolarlık bir proje için çalışma başlatmıştı. ABD’li ortakları ile Gülaylar arasında projede sorunlar çıkınca, Türk şirket in projesi davalık oldu.

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, geçtiği güzergah üzerindeki 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. TANAP ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları'yla geçtiği yerlerdeki yerleşimlere olumlu bir katkı sağlayacak.

TANAP'ın 800 milyon dolarlık kredisi onaylandı!

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

Tekfen İnşaat’tan dünya rekoru!

Tekfen İnşaat, boru hattı mühendisliği uzmanlığını TANAP Projesi’nde dünya rekoru ile taçlandırdı. Şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.

TANAP'ın inşaat ihalesini SapuraKencana kazandı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi Malezyalı SapuraKencana kazandı.

Bugün Maslak 1453 projesi boyutunda bir işe girmeyi düşünmem!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar bugünkü yazısında Ali Ağaoğlu projesi hakkında detaylara yer verdi. TANAP projesine de değinen Munyar, Ağaoğlu'nun 1453 projesi hakkında bilgi verdi.

TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandımı Haberi

TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandımı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ve BParasındaki Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ortaklar Anlaşması, törenle imzalandı.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki törende yaptığı konuşmada, TANAP'ın siyasi tehditler ve ekonomik fırsatların buluştuğu bir proje olduğunu belirterek, "Ham petrol fiyatlarına bağlı olarak gaz fiyatlarının düşmüş olmasına rağmen biz projeye devam kararındayız" dedi.


Son dönemde bazı firmaların enerji yatırımlarını durdurduklarını ifade eden Yıldız, "Bu projenin önüne ekonomikten ziyade siyasi engeller çıkarılmaya çalışıldı ama bu projenin önünde siyasi bir engel olmayacaktır" diye konuştu.


TANAP'ın ortakları olan SOCAR ve BP'ye güvendiğini ifade eden Yıldız, "Bu tür projelerin tehditleri ve fırsatları bitmez. Biz 20 ilden geçecek projeyi göstermelik değil fonskiyonel...