20 / 04 / 2024

Tapu daireleri bayramda açık mı

Tapu daireleri bayramda açık mı

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mallara ait alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesinde işi olan vatandaşlar bayram tatilinde tapu müdürlüklerinin açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, tapu daireleri bayram tatilinde açık mı? İşte yanıtı...

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Tapu daireleri bayram tatilinde açık mı?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mallara ait alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesinde işi olan vatandaşlar bayram tatilinde tapu müdürlüklerinin açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, tapu daireleri bayram tatilinde açık mı? İşte yanıtı...

Tam kapanmada tapu daireleri açık mı? 

Tam kapanma döneminde tapu işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar tapu dairelerin açık olup olmadığını araştırıyor. Peki, tam kapanmada tapu daireleri açık olacak mı? İşte detaylar...

Tapudan randevu alana 'sokağa çıkma yasağı' yok!

29 Nisan tarihinde başlayacağı açıklanan 17 günlük kısıtlamaya hazırlanıyoruz. Birçok sektör faaliyetlerine ara verirken tapu daireleri ise açık olacak ve konut satışları hız kesmeyecek.

Yabancıya konutta fiyat oyunu: Yeni düzenleme kapıda!

Yabancıların karşılaşması ihtimali yüksek fiyatlandırma için getirilen değerlendirme raporu zorunluluğunda oluşan yüksek fiyat oyununa karşı gayrimenkul değerlendirmeleri artık tapu daireleri tarafından yönlendirilen uzmanlar tarafından yapılacak.

Kooperatif daireleri sahiplerinden alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir kooperatif müteahhitle anlaşarak, birkaç bina yaptırmış. Müteahhit kendine ait daireleri sattı. Sattığı kişilerden biri de benim. 22 yıl sonra kooperatif aleyhimize tapu iptali talepli dava açtı. Böyle bir davada dairelerimiz elimizden alınır mı?' sorusunu yanıtladı.

Tapu daireleri Ziraat Bankası ile entegre oldu!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşma ile tapuya konulacak ipotekler için tapu dairesine gitmeye gerek kalmayacak, işlemler Ziraat Bankası’nda yapılabilecek.

Tapu daireleri kapanıyor mu?

Yeni Söz Gazetesi köşe yazarı olan Yunus Eksi bugünkü yazısında tapu daireleri hakkında açıklamalarda bulundu. Eksi, yabancıya gayrimenkul satışında engeller kalktığını açıkladı.

Tapu daireleri 28 bin 100 gayrimenkulü bloke etti!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansal kaynaklarına yönelik kapsamlı mücadele devam ediyor. Yasa dışı yollardan büyük arazileri zimmetine geçiren örgütün can havliyle bunları elinden çıkarmaya çalıştığı tespit edildi.

OHAL kapsamında el konulan gayrimenkuller devlete geçecek!

FETÖ’nün şantaj ve himmetle elde ettiği mal varlıklarının envanteri çıkarıldı. Tapu daireleri ve bankalara yazı yazıldı. Bakan Ağbal, “Bu yolla ele geçen malar devletin olacak” dedi.

Vergi daireleri bayramda açık mı?

Vergi daireleri, 9 güne uzayan bayram tatilinde, 4 Temmuz Pazartesi yarım gün, 8 Temmuz Cuma günü ise tam gün açık olacak

Bayramda vergi daireleri açık mı?

Vergi dairesi, hafta içi hergün 08.30 – 17.30 arasında hizmet veriyor. Arada kalan 12.30 – 13.30 arasında ise öğle arası veriliyor. Peki, bayramda vergi daireleri açık mı?

Tapu daireleri bayramda açık mı Haberi

Tapu daireleri bayramda açık mı

Ev ve arsa gibi taşınmazlara ait alım satım işlemlerinde en önemli evrak tapu olarak karşımıza çıkıyor. Resmi bir belge olan tapu, söz konusu taşınmaz üzerindeki hak sahipleri hakkında da bilgi veriyor.  Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine ise tapu devri deniyor. 

Tapu devir işlemleri ise ilgili tapu müdürlüklerinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairelerinde yalnızca taşınmaz malın alım satım işlemleri yapılmıyor. Söz konusu tapu ile ilgili tüm işlemler, tapu dairesinde yapılabiliyor. Tapu dairesi işlemleri arasında tapu üzerine ipotek koyma, tapuya şerh koyma, tapu belgesinde değişiklik yapma gibi işlemler bulunuyor.

Tapu üzerinde işlem yapacak olanlar ya da ev alıp satacak olan vatandaşlar Tapu Müdürlüklerinin bayram tatilinde açık olup olmadığını yoğun bir şekilde araştırmaya başladılar. İşte konu hakkında tüm detaylar... 
 

Tapu daireleri bayram tatilinde açık mı? 

Kurban Bayramı...