26 / 04 / 2024

Tapu harcı 2016

Tapu harcı 2016

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Burada yapılacak her devir işlemi için tapu dairesine belli bir oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcını kim ne kadar öder?

Tapu ne kadar tutar?

Tapunun devredilmek istenmesi halinde bu işlem tapu müdürlüğünde yapılıyor. Bunun için bazı belgelerin temin edilerek tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ne kadar tutar?

Tapu dairesi satış işlemleri!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan işlemler için harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu dairesi satış işlemleri..

2016 tapu harcı ne kadar oldu?

Gayrimenkul alım­ satım işlemlerinde hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tapu harcı alınır. 2016 yılı için tapu harç bedeli hem alıcıdan hem satıcıdan tahsil edilmek üzere gayrimenkülün değerinin yüzde 2'sidir.

Tapu harcı 2016 hesaplama örneği!

Tapu satış işlemlerinde 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç tahsil edilecek. Peki, harç nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı 2016 hesaplama örneği..

Tapu alım satım masrafı 2016!

2016 yılında taşınmaz mal alım satım işlemi olan kimseler, bazı masraflarla karşılaşıyor. Peki, 2016 yılında ne kadar alım satım masrafı ödenir? İşte tapu alım satım masrafı 2016..

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2016!

2016 yılında tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar, 75 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. Peki, tapu harcı 2016 ne kadar oldu? İşte tapu ve kadastro harçları...

Tapu harçları 2016!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, 2016 yılında yapılan tapu devir işlemleri için ne kadar tapu harcı ödenir?

Tapu harcı hesaplama 2016!

Taşınmaz malların alım satım sürecinin tamamlanması için 2016 yılında ne kadar tapu harcı ödenir? Tapu harcı oranları 2016 nedir? İşte tapu harcı hesaplama 2016 örneği..

Arazi tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Arazi satın almak isteyen kimseler ile arazi satışı yapmak isteyen kimselerin devir işlemleri için tapu müdürlüğüne müracaat etmeleri ve tapu harcı ödemeleri gerekiyor..

Arsa tapu harcı oranı hesaplama 2016!

Arsalar da dahil taşınmaz malların tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, arsa tapu harcı oranı ne kadar? Harç nasıl hesaplanır?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2016!

Kimi alıcı veya satıcılar daha az tapu harcı ödemek için satış bedelini de gerçek dışı bir tutarda beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2016 ne kadar?

Tapu şerhi harcı 2016!

Gayrimenkul sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Tapuya konulan şerhler için ödenecek harç, şerhin türüne göre değişkenlik gösteriyor. İşte tapu şerhi harcı 2016..

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2016!

Tapu dairesindeki taşınmaz mal alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için, tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, krediyle alınan evin tapu masrafı 2016 nedir? Krediyle alınan evin tapu masrafı 2016 ne kadar?

Gayrimenkul satışında tapu harcı 2016!

Gayrimenkul alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu harcı 2016 nedir? Gayrimenkul satışında tapu harcı 2016 nasıl hesaplanır?

Tapu harcı cezası 2016!

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için satış değerini olduğundan daha az miktarda beyan edebiliyor. Ancak eksik beyanın Maliye tarafından tespit edilmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezası 2016 nedir?

Tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Gayrimenkullerin satışa konu olması, satıcı için gelir sağlarken bazı vergiler nedeni ile giderlere de neden oluyor. Bu giderlerin başında tapu harcı geliyor. İşte tapu harcı hesaplama örneği 2016..

2016 tapu harcı ne kadar oldu?

Gayrimenkul alım­ satım işlemlerinde hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tapu harcı alınır. 2016 yılı için tapu harç bedeli hem alıcıdan hem satıcıdan tahsil edilmek üzere gayrimenkülün değerinin yüzde 2'sidir.

Tapuda satış harcı 2016!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılmayan satış işlemleri geçerli olmuyor. Satış işleminin tamamlanabilmesi için harçların da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda satış harcı 2016 ne kadar?

Tapu takas harcı 2016!

Taşınmaz malların tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas da yapılıyor. Takas işlemi için tapu dairesine belli oranlarda harç ödeniyor. İşte tapu takas harcı 2016..

Tapu trampa harcı 2016!

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemi olan trampa için ne kadar harç ödenir? İşte tapu trampa harcı 2016..

İpotek fekki harcı 2016!

Taşınmaz mal satın alma sürecinde, tüketiciler bankalardan kredi kullanabiliyor. Bu süreçte tapu üzerine ipotek konuluyor. Peki, ipotek fekki harcı 2016 var mı? Varsa ne kadar?

Tapu harcı 2016 Haberi

Tapu harcı 2016

Tapu harcını kim ne kadar öder?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Burada yapılacak her devir işlemi için tapu dairesine belli bir oranda harç ödemesi yapılıyor.


Tapu harç oranı, satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Ancak kimi alıcı veya satıcılar daha az harç ödemek için satış bedelini olduğundan az beyan ediyor.


Bu durumun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde Maliye taraflara vergi cezası kesiyor. Tapu harcı ödemesi, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine yapılıyor. 


Ayrıca, anlaşmalı bankalar aracılığı ile de ödeme yapılabiliyor. Peki, tapu harcını kim ne kadar öder?


Tapu harcını hem alıcı hem de satıcı ayrı ayrı ödüyor. İki taraf da satış bedeli üzerinden ayrı ayrı binde 20 oranında ödeme yapmak ile mükellef oluyor. Örneğin 100 bin TL'lik bir gayrimenkul devri için alıcı...