24 / 04 / 2024

Tapu harcı indirim oranı 2018

Tapu harcı indirim oranı 2018

Konut ve işyerlerinin alım satım işlemleri için ödenen tapu harcında indirim yapıldı. İşte tapu harcı indirim oranı 2018..

2020'de ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2020 yılında ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? Tapu harcı indirimiyle ne kadar, indirim bittikten sonra ne kadar harç ödenmesi gerekecek? İşte tapu harçları 2020...

Tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

KDV ve tapu harcı indirimlerinin süresi 31 Mart 2019 tarihinde dolmuştu. Ancak daha sonra bu indirim uzatılmıştı. KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor? 

KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? Konut satışlarında KDV oranı yüzde 8, tapu harçlarında ise yüzde 3 indirim oranı yıl sonuna kadar devam edecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

Ekonomiye can suyu olan konut, beyaz eşya ve mobilyada düşürülen KDV indiriminden yararlanmak için kısa bir süre kaldı. Üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması yıl sonunda sona erecek.

Kimler tapu harcı öder?

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında tahsil edilen tapu harcını kimler ödemek zorunda? Tapu harcı indirim kararı ne zaman kadar uzatıldı?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV, ÖTV ve tapu harcında indirim uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile belli sürelerde uzatıldı...

2019'da ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2019 yılında ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? Tapu harcı indirimiyle ne kadar, indirim bittikten sonra ne kadar harç ödenmesi gerekecek? İşte tapu harçları 2019...

Gayrimenkul sektörüne KDV ve tapu harcı indirimi dopingi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı kararlar ile Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının yılsonuna kadar devam etmesi gayrimenkul sektöründe büyük sevinçle karşılandı. 

Tapu harcı indirimi devam edecek mi?

Mayıs 2018'de gayrimenkul sektörünün desteklenmesi amacıyla konut ve iş yeri devir işlemlerinde indirim yapıldı. İndirimde son gün 31 Ekim 2018 olarak belirlendi. Peki, tapu harcı indirimi devam edecek mi?

Tapu harcı indirimi ne zaman sona eriyor?

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile başlatılan tapu harcı indirim kampanyasında sona yaklaşılıyor. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman sona eriyor?

Tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

2018'in başında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile bu sene de tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

Tapu harcı indirimi son günü 2018!

Konut alıcı ve satıcılarını sevindiren Bakanlar Kurulu'nun tapu harcı indirim kararı ile oranlar binde 20'den binde 15'e düştü. Peki, tapu harcı indiriminde son gün ne zaman?

Tapu harcı indirim oranı 2018 Haberi

Tapu harcı indirim oranı 2018

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemleri karşılığı ödenen tapu harcında indirim yapıldı. Bakanlar Kurulu'nun indirim kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Tapu harçlarında yapılan indirim yalnız konut ve işyerleri için geçerli oldu. Tapu harcı indirim kapsamına kat irtifakı tesis edilmiş olan konutlar da dahil edildi. 

Ancak arsa ve arazi alım satım işlemlerinde ödenen tapu harçları indirim kapsamına alınmadı.

Tapu harcı indirim oranı 2018


Tapu harcı yapılan indirim ile binde 20'den, binde 15'e düştü. Buna göre, satış bedeli 300 bin TL olan bir daire için 6 bin alıcı, 6 bin satıcı olmak üzere toplamda 12 bin TL harç ödenecekken yapılan indirim ile 9 bin TL harç ödemesi yapılması yetecek. Böylece toplam 3 bin TL kar edilecek.

Tapu harcı indirim uygulaması alınan karar ile 31...