19 / 04 / 2024

Tapu harcı indirimi 2020

Tapu harcı indirimi 2020

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesiyle konut ve gayrimenkul sektöründe yeni dönemin başladığını müjdeledi.

Tapu harcı indirimi son gün 2019!

Konut satışlarının artması, sektörün canlanması için başlatılan tapu harcı indirimi yıl sonunda sona erecek. Tapu harcı konut ve işyerleri için yüzde 3 olarak hesaplanıyor.

Gayrimenkul sektörü tapu harcı ve KDV indirimi desteğini bekliyor!

Koronavirüs ile kontrollü olarak geçilecek normalleşme sürecinde toparlanma sürecine girebileceğinden bahseden Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, “Sektörümüz tapu harcı ve KDV indirimi desteği ile kontrollü normalleşme sürecini daha iyi geçirebilir” dedi.

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son 10 gün!

Devletin konut alımlarında KDV ve tapu harcı indirimleri yıl sonunda son bulacak. Konutta 50 bin TL’yi aşan indirimleri kaçırmamak için son 10 güne girildi...

Konutta KDV ve tapu harcı indirimleri için son 13 gün!

Konut satışları Kasım ayında arttı ve toplam 138 bin 372 konut satıldı. Konut pazarında yılın ilk yarısındaki durgunluk ikinci yarıda telafi edildi. Konut satışlarının artmasına etki eden KDV ve tapu harcı indirimi için son 13 gün....

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Tapu harcı indirimi son gün 2019!

Konut satışlarının artması, sektörün canlanması için başlatılan tapu harcı indirimi yıl sonunda sona erecek. Tapu harcı konut ve işyerleri için yüzde 3 olarak hesaplanıyor.

Tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

KDV ve tapu harcı indirimlerinin süresi 31 Mart 2019 tarihinde dolmuştu. Ancak daha sonra bu indirim uzatılmıştı. KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor? 

KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? Konut satışlarında KDV oranı yüzde 8, tapu harçlarında ise yüzde 3 indirim oranı yıl sonuna kadar devam edecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV, ÖTV ve tapu harcında indirim uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile belli sürelerde uzatıldı...

5 soruda tapu harcı indirimi 2019!

Gayrimenkul sektörü yeni yıla müjdelerle girmişti. Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bu yıl 31 Mart'a kadar devam edecekti. Ancak bugün yepyeni bir karar ile kdv ve tapu harcı indirimi uzatıldı. 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son fırsat!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tapu harcı ve KDV indirimi için 13 gün kaldı.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son gün 31 Mart!

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tapu harcı ve KDV indirimi 31 Mart 2019 tarihi itibariyle sona erecek.

Tapu harcı indirimi 2020 Haberi

Tapu harcı indirimi 2020

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul sektöründeki yenilikler ve değişimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Hızalan'ın o yazısı...

''Gayrimenkul sektörü milyarlarca liralık işlem hacmine sahip ve milyonlarca kişinin alım-satım-kiralama işlemleri ile dahil olduğu bir sektör olarak öne çıkıyor. Yasal boşluklar birçok mağduriyetlere  sebep oldu.  Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği yürürlüğe girdi ve gayrimenkul satış sektörü kanunlar çerçevesinde disiplin altına alındı. Bundan böyle yetki belgesi olmayanlar Taşınmaz Ticareti yapamayacaklar.

Gayrimenkul danışmanlığı işsiz kalanların tercih ettiği, emeklilerin vakit geçirdiği küçük esnafın işletmesinde yan dal olarak icra ettiği bir meslek olmaktan çıkıyor ve konusunda uzman olan kişilerin yapabileceği bir iş kolu oluyor.

Yönetmelikle gelen en önemli yenilik; taşınmaz ticareti ile iştirak eden bir işletmenin gayrimenkul sektörü haricinde farklı iş kollarında faaliyet sürdüremeyecek olması ve ofisler için gelen...