29 / 03 / 2024

Tapu modernizasyon çalışmalarında son durum ne

Tapu modernizasyon çalışmalarında son durum ne

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Dünya Bankası arasında 2008 yılında imzalanan anlaşma ile uygulanan proje toplam 125 milyon AVRO tutarında dış kaynak ile finanse ediliyor ve 30 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek.

TOKİ Bolu Sanayi Sitesi projesi çalışmalarında son durum! 5 sene önce inşaat çalışmalarına başlanmıştı...

2018 yılında Bolu'da ilk temeli atılan Sanayi Sitesi'nde ihaleyi alan firmalar projeyi yürütemedi. Projesinin tamamlanması için TOKİ devreye girdi ve çalışmalar hızla devam ediyor.

Kağıthane Hizmet Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında geri sayım!

Riskli olduğu gerekçesiyle 6 blok ve 288 daireden oluşan Hizmet Sitesi 2020 yılında kontrollü şekilde yıkılmıştı. Hizmet Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları tamamlanmak üzere...

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Bitlis'i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Bitlis'teki Dere Üstü Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ne zaman çıkacak? 18 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

Primini doldurmuş milyonlarca EYT mağduru için çalışmalar hız kazandı. Bakan Vedat Bilgin’in açıklamaları sonrasında gözler EYT mağdurları için yapılması planlanan düzenlemeye çevrildi. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

EYT yasası çıkacak mı? 16 Temmuz 2022 Emeklilikte Yaşa Takılanlar çalışmalarında son durum ne?

Milyonlarca EYT’li için çalışmalar hız kazandı. Bakan Vedat Bilgin’in açıklamaları sonrasında gözler EYT mağdurları için yapılacak düzenlemelere çevrildi. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcı Sadık Uysal ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Zeytinburnu kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat ilerliyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Belediye Başkanı Ömer Arısoy çalışmalarda gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Tapu modernizasyon çalışmalarında son durum ne Haberi

Tapu modernizasyon çalışmalarında son durum ne


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yılda 20 milyon insanın iş ve işlem yaptırmak için geldiği kurumlarında hizmet sunumunu, insan kaynaklarını ve kurumsal gelişimini iyileştirmek için Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi (TKMP) çalışmalarına devam ediyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Dünya Bankası arasında 2008 yılında imzalanan anlaşma ile uygulanan proje toplam 125 milyon AVRO tutarında dış kaynak ile finanse ediliyor ve 30 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Proje ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetlere destek vermek, etkinliği arttırmak ve kurumsal kapasiteyi geliştirmek hedefleniyor. Ayrıca proje ile kadastro haritalarının sayısal kadastro ve tapu bilgilerini destekleyecek şekilde yenilenmesi ve güncellenmesi, sayısal tapu ve kadastro bilgilerinin kamu ve özel sektör kuruluşlarının hizmetine sunulması, Türkiye’de gayrimenkul...