19 / 04 / 2024

tapu trampa harcı 2015

tapu trampa harcı 2015

Trampa, iki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak devir etmeleri işlemi olarak biliniyor. İşte, tapuda trampa masrafı!

Tapu takasın özellikleri nelerdir?

Tapu takas işlemi bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, tapu takasın özellikleri nelerdir?

Tapu trampa masrafı!

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İşte, tapu trampa masrafı!

Tapu takas harcı 2015!

Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas harcı 2015!

Tapuda takas harcı!

Tapu takas işlemlerinin tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Tarafların aralarında anlaşarak tapu müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. Peki, tapuda takas harcı ne kadardır? İşte, tapuda takas harcı 2015!

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tevhit, ; tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı, birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın birleştirilerek tek bir parsel halini alması işlemi olarak biliniyor. Peki, tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Eşe tapu devri masrafı ne kadar? İşte Eşe tapu devri harcı 2022

Kendi üzerinde kayıtlı olan bir gayrimenkulünü eşine devretmek isteyenler işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, eşe tapu devri masrafı ne kadar? İşte Eşe tapu devri harcı 2022...

1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? Tapu devri harcı ne kadar?

Tapu devir işlemleri, aile içinde yapılabiliyor. Peki, 1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? 1. derece akrabaya tapu devri harcı ne kadar? İşte bilinmesi gereken her şey...

Tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Tapu trampa işlemi, bir taşınmazın başkaca bir taşınmazla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu dairesinde hibe işlemi yapacak olan vatandaşlar bu işlemin masrafını araştırıyor. Peki, tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Bir yakını ile ortak mal alanlar sonrasında ifraz işlemi yaparak tapunun bölünmesini talep edebiliyor. Peki, tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

tapu trampa harcı 2015 Haberi

tapu trampa harcı 2015

Tapuda trampa masrafı!

Tapuda trampa, iki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Trampa işlemi yapılacak olan gayrimenkuller arasında değerlerin eşit olması şart değil. Değerler arasındaki eşitliğin giderilmesi için para ödenebiliyor. Tapu sicil müdürlüğünün trampada değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi bulunmuyor. 


Değer eşitliği için ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyerek, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor. Peki, trampa için neler gerekli?


Trampa için gerekenler... 

1. Trampası yapılacak taşınmaz mallara ait tapu senetleri.

2. Trampa yapılacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Trampa yapanların ikişer adet vesikalık fotoğrafı.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyum) ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Sözkonusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden Emlak beyan...