19 / 04 / 2024

tapu trampa tescili

tapu trampa tescili

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa işleminin geçerli olabilmesi için tapuya tescil edilmesi gerekiyor. İşte, trampa işleminin tapuya tescili!

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Tapu trampa işlemi, bir taşınmazın başkaca bir taşınmazla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

TOKİ'den tapu devri işlemlerinde kolaylık!

TOKİ tarafından hazırlanan, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre tapu işlemleri artık online olarak gerçekleşecek.

2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Trampa işlemi ile iki ayrı kişi, tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devredebiliyor. Peki, bu işlem için ödenecek 2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Tapu trampa için gerekli evraklar!

Taşınmaz mal sahipleri, tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem tapuda yapılacak trampa ile mümkün oluyor. Peki, tapu trampa için gerekli evraklar nelerdir? İşte yanıtı..

Tapu trampa masrafları 2016!

Gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemesinin de yapılması halinde tapular değiştirilebiliyor. Peki, trampa için ne kadar masraf yapılır? İşte tapu trampa masrafları 2016..

Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte tapu trampa sözleşmesi örneği 2016..

Tapu trampa işlemleri 2016!

Taşınmaz malların tapuları, tapu dairesinde trampa edilebiliyor. Peki, trampa nasıl yapılır? Tapu trampa işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için neler gerekir? Tapu trampa için ne kadar harç ödenir?

Tapu trampa harcı nasıl hesaplanır?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine trampa deniyor. Peki, tapu trampa harcı nasıl hesaplanır?

Tapu trampa harcı 2016!

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemi olan trampa için ne kadar harç ödenir? İşte tapu trampa harcı 2016..

Tapu tescili isteme hakkı!

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Peki, tapu tescili isteme hakkı kimdedir?

tapu trampa tescili Haberi

tapu trampa tescili

Trampa işleminin tapuya tescili!

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa edilecek mallar arasındaki değer eşitliğini belirlemek malların maliklerine ait oluyor. 


Tapu sicil Müdürlüğü‘nün bu konuda her hangi bir müdahalesi bulunamıyor. Bu konu yalnızca tarafları ilgilendiriyor. Taşınmazlardaki hisselerinde karşılıklı trampa edilebilmeleri mümkün.


Trampa işlemi hakkında ki hükümlere Borçlar Kanunu’nda yer veriliyor. Trampa işlemi için sınırlamalar söz konusu olmuyor. Farklı şehirlerdeki mallar içinde trampa yapılabiliyor.


Trampa işleminin tapuya tescil edilmesi gerekiyor. Tapu müdürlüklerine müracaat için de bir takım belgeler gerekiyor. Öncelikle takas yapılacak malların tapu veya ruhsatları gerekiyor. Daha sonra ise fotoğraflı kimlikler isteniyor. Kimlik yerine pasaportta geçerli olabiliyor. Tapu müdürlüklerinde istenen belgelerin temin edilmesi halinde trampa tapuya tescil edilebiliyor. 


Tapuya tescil örneği... 

4.4.2000 1234 

Ali HAZAL: Mustafa oğlu 135/997Kadastro 2.3.1987 

Abdil ER: Osman oğlu 135/997...